Wallner bezorgt Stevens zege bij Kapfenberger SV

Red Bull Salzburg heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Huub Stevens won bij Kapfenberger SV, terwijl koploper Austria Wien punten liet liggen.

Kapfenberger SV - Red Bull Salzburg 0-1Met een van griep herstelde Stevens weer terug op de bank boekte een Red Bull Salzburg een gelukkige overwinning bij Kapfenberger SV. Scheidsrechter Harald Lechner gaf een strafschop cadeau na een vermeende overtreding van Boris Hüttenbrenner op Alan, die Roman Wallner op slag van rust binnenschoot. Het betekende de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Red Bull zijn eerste zege van 2011 te pakken heeft.

Austria Wien - Sturm Graz 2-2In eigen huis leek Austria Wien op een nederlaag af te stevenen toen Marvin Weinberger de bezoekers van Sturm Graz in de 47ste minuut op een 2-0 voorsprong zette. Maar Die Veilchen, waar Nacer Barazite de hele wedstrijd speelde, kwamen uitstekend terug. Florian Klein (strafschop) en Manuel Ortlechner (kopbal) zorgden voor een verdiend gelijkspel in Wenen.

Overige uitslagenSV Ried - Wacker Innsbruck 2-2LASK Linz - Wiener Neustadt 2-3SV Mattersburg - Rapid Wien 1-0 Foto: VI Images