Walker noemt bizarre invalbeurt eigen schuld: 'Ik maak vaak grapjes over keepers'

Kyle Walker moest woensdagavond in het Champions League-duel met Atalanta Bergamo op een wel héél ongebruikelijke positie invallen. De verdediger moest door omstandigheden ruim een kwartier onder de lat staan, wat hem één ding leerde: hij gaat nooit meer grappen maken over doelmannen.

Atalanta Bergamo
1 - 1
Manchester City

Het uitduel met Atalanta (1-1) kende voor Man City een behoorlijk bizarre tweede helft. In de rust moest keeper Ederson uit voorzorg gewisseld worden, waardoor reservekeeper Claudio Bravo onder de lat plaatsnam. Hij kreeg in de 81ste minuut echter een rode kaart, omdat hij de doorgebroken Josip Ilicic zou hebben neergelegd. City had weliswaar nog één wisselmogelijkheid, maar geen keeper meer op de bank. En dus moest verdediger Walker zijn trainingspak verruilen voor het tenue van Bravo, hij kreeg ook de handschoenen van de Chileen, waarna hij nog zo'n zestien minuten moest keepen.

Dat deed hij naar behoren, want hij hield de nul. 'Of ik mezelf vrijwillig heb aangemeld om te gaan keepen? Niet helemaal', zo grijnsde Walker na afloop tegenover de Engelse televisie. 'Ik probeer het weleens, en maak op trainingen vaak grapjes over onze keepers, dus nu was ik aan de beurt.' Walker moest één redding verrichten, op een vrije trap van Ruslan Malinovsky. Het was een moeizame save die ervoor zorgt dat hij keepers niet zo snel meer zal bekritiseren. 'Ik heb vandaag geleerd dat keepers soms nu eenmaal twee instanties nodig hebben om een simpele bal te pakken', knipoogde hij.

Zijn manager Pep Guardiola ging wat serieuzer in op de keuze voor Walker. 'We dachten aan hem, omdat hij moedig en snel is. Ik wil hem feliciteren met het feit dat hij vanavond het team heeft geholpen door die positie in te nemen.' Over de spierblessure van Ederson kon hij nog weinig kwijt, maar hij had wel lovende woorden over voor het Atalanta van Marten de Roon en Hans Hateboer. 'Ik neem mijn hoed voor ze af. Wij zien ze elke week spelen, dus we wisten al hoe goed ze zijn. Vraag het maar aan alle topteams in de Serie A: ze zullen je allemaal vertellen wat voor goede ploeg dit is. Tegen die ploeg hebben we een punt gepakt, dus dat is goed.'