Walker bespreekt keuze om niet te tekenen bij Bayern

Reacties

Bij alle transfers die wél werden beklonken, is het makkelijk om te vergeten dat er ook veel spelers zijn gebleven waar ze zaten. Kyle Walker koos er bijvoorbeeld voor om niet in te gaan op de avances van Bayern München en gewoon bij Manchester City te blijven.

Walker bespreekt keuze om niet te tekenen bij Bayern
© Pro Shots

De 33-jarige rechtsback legt tegenover de BBC uit wat de beweegredenen voor die keuze waren. 'Het was er bijna van gekomen, maar zulke dingen gebeuren in het voetbal. Het moest niet zo zijn. Of ik van de ervaring zou hebben genoten? Natuurlijk, maar dit is een geweldige club en je kunt niet onderschatten wat die heeft gedaan in de voorbije zes of zeven jaar.'

Het is geen nieuws: Manchester City won een karrevracht aan prijzen, met vorig jaar de Champions League als kroon op dat werk. Maar daarin zat nou net het probleem: in de gewonnen finale tegen Internazionale werd Walker een plek op de bank toebedeeld. Dat gebrek aan speeltijd was de reden om eens om zich heen te kijken, maar de verdediger is er inmiddels van overtuigd dat hij ook in de sterrenploeg van Pep Guardiola aan de bak komt.

'Waarom zou ik vertrekken als ik genoeg speeltijd krijg? Dat is alles dat ik wilde. Het ging niet om een stap omhoog of omlaag, want Bayern is een enorme club. Als je kijkt wat Harry Kane daar doet en nog gaat doen, dan is het zeker geen achteruitgang. In mijn achterhoofd wilde ik altijd voor Manchester City spelen', aldus Walker, die zijn wens bekrachtigde door zijn contract in het Etihad Stadium met twee jaar te verlengen tot, naar verluidt, medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.