Wales verrast: Bale vergezeld door talent met slechts 190 Championship-minuten

Reacties

Wales-bondscoach Robert Page heeft de laatste schifting gemaakt voor zijn EK-selectie. Rubin Colwill is een van de opvallendste namen.

Wales verrast: Bale vergezeld door talent met slechts 190 Championship-minuten
© Pro Shots

Tegen de ervaring van aanvoerder Gareth Bale steekt die van Colwill schril af. De negentienjarige middenvelder heeft slechts 190 minuten in het Championship in de benen met Cardiff City. Dat gebrek aan ervaring weerhoudt Page er niet van de jongeling op te nemen in zijn EK-selectie.

'Hij zorgt voor een frisse wind', aldus Page, die de honneurs waarneemt voor in opspraak geraakte Ryan Giggs. 'Hij heeft echt indruk op mij gemaakt. Hij heeft de persoonlijkheid en hij heeft iets dat we nog niet hadden. Hij is een topprofessional en een fantastische jongen om erbij te hebben.'

Voor Wales begint het EK op 12 juni met een duel met Zwitserland. Turkije en Italië zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Doel: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Stoke City)
Defensie: Chris Gunter (Charlton Athletic), Ben Davies (Tottenham Hotspur), Connor Roberts (Swansea City), Ethan Ampadu (Chelsea), Chris Mepham (AFC Bournemouth), Joe Rodon (Tottenham Hotspur), James Lawrence (St Pauli), Neco Williams (Liverpool), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Ben Cabango (Swansea City)
Middenveld: Aaron Ramsey (Juventus), Joe Allen (Stoke City), Jonny Williams (Cardiff City, Harry Wilson (Liverpool), Daniel James (Manchester United), David Brooks (AFC Bournemouth), Joe Morrell (Luton Town), Matt Smith (Manchester City), Dylan Levitt (Manchester United), Rubin Colwill (Cardiff City)
Aanval: Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Kieffer Moore (Cardiff City), Tyler Roberts (Leeds United)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.