Wales houdt WK-droom in leven met nipte zege

Reacties

Wales heeft een cruciale stap gezet op weg naar het WK in Rusland. Zonder Gareth Bale werd met een nipte zege op Georgië de aanspraak op de tweede plaats in Groep D bevestigd.

Wales houdt WK-droom in leven met nipte zege

Het uitgeschakelde Georgië maakte het Wales in Tblisi lastig. Maar Guram Kashia en zijn ploeg konden niet voorkomen dat de ploeg van Chris Coleman met de zege huiswaarts keerde. De matchwinner werd Tom Lawrence, die vroeg in de tweede helft de ban brak. Na een knappe aanname passeerde hij met een schot van achttien meter de Georgische doelman Giorgi Loria, die daarbij niet geheel vrijuit ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Georgië blafte wel, maar beet ondanks een overwicht in de tweede helft niet door. De eerste interlandgoal van Lawrence was daardoor genoeg voor de zeer welkome winst van Wales. Als nummer drie Ierland later op de avond op eigen veld verliest van Moldavië, is Wales verzekerd van een plek bij de eerste twee. Maandag staan beide landen in Cardiff tegenover elkaar. Voor Wales is een volgend succes sowieso welkom gezien de lage plaats in de rangschikking van de nummers twee.

De knappe serie van Wales.

Programma 20.45 uur:
Oostenrijk - Servië
Ierland - Moldavië

Stand in Groep D  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Servië8-1817-7
Wales9-1713-5
Ierland8-139-6
Oostenrijk8-910-10
Georgië9-58-13
Moldavië6-24-20
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.