Walcott gaat na 611 wedstrijden met voetbalpensioen

Reacties

Theo Walcott stopt als voetballer. De 34-jarige aanvaller kondigde vrijdagochtend op zijn sociale media aan dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt. Walcott speelde meer dan 550 wedstrijden in clubverband en is 47-voudig international van Engeland.

Walcott gaat na 611 wedstrijden met voetbalpensioen
© Pro Shots

In een video op zijn sociale media bedankt Walcott de vele mensen waarmee hij door de jaren heen heeft gewerkt. De voormalig rechtsbuiten maakte in 2006 op zestienjarige leeftijd een transfer van Southampton naar Arsenal. The Gunners betaalden tien miljoen euro voor hem.

Pas twaalf jaar later zou Walcott Arsenal verlaten. Hij speelde bijna vierhonderd wedstrijden voor de Londense club en was direct betrokken bij 188 doelpunten. Met Arsenal won hij drie keer de FA Cup en twee keer het Community Shield. Ook nam hij in 2006 met Engeland deel aan het WK in Duitsland.

Walcott vertrok begin 2018 bij Arsenal en tekende bij Everton. Na 85 officiële duels volgde een uitleenbeurt aan Southampton, de club waar hij als jeugdspeler begon. In 2021 stapte Walcott definitief over. Mede door blessureleed kwam hij in twee seizoenen tot slechts 36 optredens. Southampton degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Walcott
Meer over T. Walcott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.