Waarom wereldkampioen Boateng zo belangrijk is voor Bosz

Reacties

De komst van Jérôme Boateng, Emerson Palmieri en Xherdan Shaqiri naar Olympique Lyon heeft Peter Bosz enorm geholpen. De coach maakte zich voor het aantrekken van de drie nog zorgen over het inslijpen van zijn speelstijl bij de Franse grootmacht.

Waarom wereldkampioen Boateng zo belangrijk is voor Bosz
© Pro Shots

Hoelang duurt het voordat de speelstijl ingeslepen is? Voor Bosz is het een bekende vraag, overal waar hij als trainer is gekomen, werd het hem voorgelegd. Bij Lyon begon het avontuur vorige zomer teleurstellend. 'We speelden gewoon niet goed aan het begin van het seizoen. Slecht zelfs, vond ik. Toen heb ik met de technisch directeur Juninho goed gekeken naar welke spelers wij nodig hebben. Daarbij hebben we gemikt op spelers die in de absolute top hebben gespeeld', legt Bosz uit in gesprek met VI.

Lyon haalde met Boateng (33), Emerson (27) en Shaqiri (30) vervolgens veel ervaring binnen. Bosz: 'Zij hebben bij Bayern München, Chelsea en Liverpool gespeeld. Die zijn gewend hoog te pressen. Dat heeft enorm geholpen om aan de groep duidelijk te maken hoe het is op deze manier te spelen.'

Volgens de coach is met de komst van die drie alles veranderd. Waar zat dat verschil in? 'Vooral in de intentie. Als we onze voetbalconditietrainingen bekeken, dan zagen we in de cijfers bijvoorbeeld dat de spelers niet helemaal tot het gaatje gingen. Dat heeft lang geduurd. Boateng is een heel belangrijke factor geweest om dat te keren. Die wil op iedere training winnen. Hij is 33 jaar: wereldkampioen geworden met Duitsland, heeft de Champions League gewonnen en negen titels op rij gepakt in de Bundesliga. Toch wil hij als hij op de training vier-tegen-vier speelt ten koste van alles winnen. Als trainer kun je dat soort dingen wel zeggen, maar dat is veel makkelijker te duiden als hij erbij is en het voorbeeld geeft', reageert de 57-jarige Nederlander.

Het volledige interview met Bosz over zijn Franse avontuur is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.