Waarom Vitesse-goalie Reiziger het late Ajax-voorstel afwees

Reacties

Met een serieuze kans onder de lat bij Vitesse wordt Daan Reiziger beloond voor zijn harde werken. Woensdagavond keert de 21-jarige doelman terug op vertrouwd terrein, in de Johan Cruijff Arena. VI sprak de goalie onder meer over zijn vertrek bij Ajax.

Waarom Vitesse-goalie Reiziger het late Ajax-voorstel afwees
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Via een omweg is het Reiziger alsnog gelukt om in de Eredivisie te spelen. Hij droomde lang van spelen in het eerste elftal van Ajax, maar aan zijn periode in Amsterdam kwam vorig jaar een einde. 'Ik kreeg te horen dat ik weg mocht, omdat ze meer potentie zagen in Calvin Raatsie. Na die mededeling speelde ik nog negen wedstrijden in Jong Ajax en maakte ik vanaf de bank een landskampioenschap mee. En Europa League-wedstrijden, weliswaar in een vanwege corona lege Arena, maar toch', blikt Reiziger terug.

Opvallend genoeg deed Ajax na de negen optredens van Reiziger bij Jong Ajax alsnog een voorstel. Het voorstel van toenmalig directeur Marc Overmars kwam te laat voor de doelman. 'Ik was al om me heen aan het kijken. Ik wilde elders gaan kijken, daar waar de kans op speelminuten groter zou zijn. Bij Ajax stond er een vermogen aan keepers op de loonlijst natuurlijk', aldus de keeper, die inmiddels vier optredens in de Eredivisie achter de rug heeft voor Vitesse.

Reiziger kreeg in Arnhem zijn kans toen Brighton & Hove Albion-huurling Kjell Scherpen geblesseerd raakte. Het volledige interview met hem is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.