Waarom Real Madrid baalt van het mogelijke CL-avontuur van Stade Rennes

Reacties

Door de beslissing van de competitie-organisator LFP om de tussenstand in de Ligue 1 als eindstand te laten fungeren mag Stade Rennes het voorportaal van de Champions League in. Dat betekent dat toptalent Eduardo Camavinga wellicht nog een seizoen blijft.

Waarom Real Madrid baalt van het mogelijke CL-avontuur van Stade Rennes
© Pro Shots

Wat is de overeenkomst tussen Ousmane Dembélé, Tiémoué Bakayoko, Yacine Brahimi, Sylvain Wiltord en Mikaël Silvestre? Allemaal maakten ze voor korte of lange tijd deel uit van de jeugdopleiding van Stade Rennes. Camavinga is de nieuwste parel. Wie de defensieve middenvelder begin dit seizoen zag spelen tegen Paris Saint-Germain dacht een routinier aan het werk te zien in plaats van een op dat moment zestienjarige jeugdspeler. Het in Angola geboren toptalent, die Congolese ouders heeft en zich in 2013 aansloot bij de jeugdopleiding van Stade Rennes, overlegt deze jaargang fenomenale statistieken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Camavinga vierde op 6 april 2019 zijn Ligue 1-debuut, nadat hij daarvoor al had geïmponeerd tijdens trainingen. 'We hadden allemaal zoiets van: wow. Hij was ongelooflijk: technisch en fysiek een monster', zo vertelde toenmalig Stade Rennes-speler Hatem Ben Arfa onlangs aan ESPN. 'Alles wat hij uitvoert, doet hij perfect. Hij is de definitie van een moderne middenvelder. Er is niets wat hij niet kan. Hij kan verdedigen, tackelen, koppen, kansen creëren, assists geven en scoren. Camavinga heeft ook veel power, maar tegelijkertijd veel gevoel in zijn linkervoet. Verder is hij intelligent en elegant.'

Dat is nogal wat. Niet alleen Ben Arfa, ook scouts van internationale topclubs zijn allang overtuigd van de speler die zijn debuut voor Jong Frankrijk al achter de rug heeft. In deze coronastop regent het transfergeruchten en Camavinga speelt daarin een prominente rol. Afgelopen week berichtten Madrileense media eensgezind dat de belofte bovenaan het verlanglijstje van Real Madrid staat. Alleen bij een Champions League-optreden van Stade Rennes zou een transfer vertraging ondervinden, omdat de middenvelder dan graag het miljardenbal in zou willen met de club die hem kneedde.

© Pro Shots

Julien Stéphan, de trainer van de Ligue 1-club, ziet Camavinga natuurlijk sowieso graag blijven. 'Als je een goed seizoen draait, moet je dat altijd zien te bevestigen', vertelde hij aan de krant AS. 'Voor hem is het makkelijk om dat hier te doen. Er is een verschil tussen een sterk seizoen draaien met de club waar je bent opgeleid en in staat te zijn om zestig duels per seizoen te spelen voor een van de grootste clubs ter wereld. Maar dat hij de potentie en de kwaliteiten heeft om ooit voor een topclub te spelen, dat staat buiten kijf.'

Camavinga is een van de liefst tien zelf opgeleide spelers in de 27 spelers tellende selectie van Stade Rennes. Stéphan wordt dan ook geprezen voor zijn durf om talent voor de leeuwen te gooien. Daarnaast zorgt hij voor uitstekende prestaties. De Coupe de France in 2019 betekende de eerste prijs voor de club in bijna een halve eeuw en donderdag volgde het ticket voor de voorronde van de Champions League.

Stade Rennes zal niet opeens gekke dingen gaan doen bij een deelname aan het elitetoernooi, zo beloofde Stéphan al voordat de coronacrisis uitbrak. 'We moeten ons blijven richten op onze academie, zodat jonge talenten kunnen uitgroeien tot volwassen spelers. Deze traditie moet springlevend blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.