Waarom president Almería blufte over miljoenenverkoop Umar Sadiq

Reacties

Umar Sadiq was volgens UD Almería vorige week al verkocht. Het Nigeriaanse slangenmens zou een bedrag van zo'n dertig miljoen opleveren. Afgelopen weekend speelde hij echter gewoon mee tegen Real Madrid.

Waarom president Almería blufte over miljoenenverkoop Umar Sadiq

Directeur Mohamed El Assy gaf aan een overeenkomst te hebben bereikt over een recordtransfer. In Saoedi-Arabië was de spits er niet bij tijdens een oefenwedstrijd tegen Al-Hilal. 'Hij is niet hier omdat we het risico van een mogelijke blessure die deze transfer zou kunnen stoppen niet willen nemen. Hij is verkocht voor iets minder dan dertig miljoen euro', gaf El Assy aan.

Inmiddels is die uitspraak al meer dan een week geleden. Villarreal en Getafe zouden de spits eventueel overnemen, net als Borussia Dortmund, maar de officiële aankondiging is nog niet geweest. Volgens het Spaanse AS met een reden.

Almería zou volgens het Spaanse medium geprobeerd hebben om met de stellige uitspraken geïnteresseerden aan het werk te zetten. De sportkrant belde met diverse partijen en kwam tot de conclusie dat de aanvaller helemaal niet verkocht is. Vanwege de interesse uit de Premier League wilde Almería alleen oproepen tot actie.

Villarreal liet via directeur Fernando Roig Negueroles zelfs al weten helemaal niet met Sadiq in zee te gaan. 'We weten hier niets van en doen er ook niets mee. We spraken met elkaar toen de transferwindow openging. Maar zijn komst was geen mogelijkheid, door de forse vraagprijs. Daarna hebben we nooit meer gesproken. De bedragen, het is alsof we ons op een andere planeet moeten vestigen.' Bij Getafe klonken dezelfde geluiden.

Onlangs sprak VI's Dave Aalbers met Umar Sadiq:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.