Waarom Napoli-baas De Laurentiis niet baalt van vertrek succestrainer

Reacties

Onder trainer Luciano Spalletti won Napoli de eerste landstitel sinds 1990, maar voorzitter Aurelio De Laurentiis baalt niet zozeer van diens vertrek. Deze opmerkelijke uitspraak deed de Italiaan bij de presentatie van Rudi Garcia, de opvolger van Spalletti.

Waarom Napoli-baas De Laurentiis niet baalt van vertrek succestrainer
© Pro Shots

De vertrekkende trainer vroeg om een sabbatical en daar werkte Napoli aan mee. Drie weken later werd bekend dat Garcia de nieuwe trainer werd, maandag sprak hij met de pers. De Laurentiis kwam echter ook veelvuldig aan het woord. 'Ons eerste doel zal zijn om onszelf te evenaren en, ik wil niet arrogant klinken, maar het halen van de Champions League-finale zou een mooie volgende stap zijn', legde de voorzitter de lat hoog.

De Laurentiis had een goed gesprek met Spalletti en kwam erachter dat wilskracht ontbrak. 'Je moet elkaar in de ogen kijken. Waarom ik Spalletti bedankte dat hij een sabbatical wilde? Omdat als je na 33 jaar een landstitel wint, je verzadigd kan raken. Nu kan ik een coach inschakelen die weet hoe je deze viool moet bespelen en weet hoe je die viool laat klinken als een Stradivarius', blikte hij op poëtische wijze vooruit.

Garcia krijgt mogelijk net als Spalletti de beschikking over topspits Victor Osimhen. De Laurentiis kondigde namelijk aan dat er een principeakkoord is bereikt met de spits over contractverlenging van twee jaar. Daarbij gaf de voorzitter van Napoli echter wel aan dat nagedacht wordt over een verkoop als er exorbitante bedragen geboden gaan worden. Dit is geen onlogishce gedachte als gekeken wordt naar de interesse in de topspits. Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester United en Liverpool zijn allemaal wel gelinkt aan Osimhen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.