Kampioenmaker Spalletti vertrekt bij Napoli

Reacties

Napoli neemt afscheid van succestrainer Luciano Spalletti. Dat heeft Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van I Partenopei, zondagavond bevestigd op de Italiaanse tv. De Laurentiis zegt dat Spalletti heeft gevraagd om een sabbatical en dat hij daarom op zoek gaat naar een nieuwe trainer.

Kampioenmaker Spalletti vertrekt bij Napoli
© Pro Shots

Het nieuws komt niet uit de lucht vallen. Vorige week hintte De Laurentiis al op een vertrek van Spalletti, die zelf aangaf 'dat de beslissing al was genomen'. 'Maar de club moet dit naar buiten brengen', zei de succestrainer. Dat is zondagavond dus gedaan.

Volgens Italiaanse media is een verstoorde relatie tussen De Laurentiis en Spalletti de reden van het vertrek van de coach die Napoli dit seizoen voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Italië maakte. De Laurentiis sprak daar zelf niet over. 'Als iemand naar je toekomt en zegt dat hij een sabbatical wil nemen, wat doe je dan? In het leven moet je altijd vrijgevig zijn', zei de preses. 'We moeten zijn verlangen accepteren. Luciano is een vrij man.'

De Laurentiis is al op zoek naar een opvolger voor de 64-jarige Spalletti, die twee jaar werkzaam was bij Napoli. In de Italiaanse wandelgangen wordt Luis Enrique genoemd als mogelijk nieuwe hoofdtrainer voor de nummer één van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.