De Laurentiis geeft duidelijke hint: breuk met Spalletti lijkt aanstaande

Reacties

Luciano Spalletti stevent af op een vertrek bij Napoli. Voorzitter Aurelio De Laurentiis hintte vrijdagavond op een vroegtijdig afscheid van de Italiaanse trainer, die de club dit seizoen naar de eerste landstitel sinds 1990 leidde.

De Laurentiis geeft duidelijke hint: breuk met Spalletti lijkt aanstaande
© Pro Shots

Ondanks dat succes wijst alles erop dat een breuk tussen Spalletti en Napoli aanstaande is. Aanleiding is volgens La Gazzetta dello Sport het stilzwijgend verlengen van het contract van de succescoach. In plaats van met Spalletti om tafel te gaan over het verlengen van zijn aflopende verbintenis, lichtte De Laurentiis een eenjarige optie zonder dat van tevoren te bespreken met de 64-jarige trainer.

Spalletti was volgens de berichtgeving not amused door die actie van de voorzitter en had op meer waardering gerekend na het veroveren van de landstitel in de vorm van een salarisverhoging. Door de contractverlenging kan Spalletti echter niet zomaar vertrekken bij Napoli. Volgens Italiaanse media moet de voormalig coach van AS Roma en Internazionale in dat geval een afkoopsom van acht miljoen euro betalen.

Desondanks lijkt De Laurentiis niet te rekenen op een langer verblijf van Spalletti. 'Spalletti is een kampioen en kampioenen moeten de ruimte hebben om volledig tot recht te komen. Hij vond die bij ons en dat pakte goed uit. Natuurlijk zou het beter zijn als hij in Napels blijft, maar we moeten niemand beteugelen. Het is belangrijk om dankaar te zijn voor wat hij ons heeft gegeven. Als hij wil vertrekken, zullen we elkaar de hand schudden.'

Spalletti zelf zei zaterdag op zijn persconferentie 'dat de beslissing al is genomen'. 'Maar de club moet dit naar buiten brengen', zei de succestrainer, die daarmee dus ook op een vertrek leek te hinten. 'Het is in ieder geval niet waar dat ik een salarisverlaging heb geweigerd en ik heb ook geen aanbiedingen van andere clubs ontvangen. Die geruchten zijn gewoon niet waar.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.