Waarom Manchester City ook in België voet aan de grond wilde krijgen

Reacties

De overname van Lommel SK door de City Football Group is een feit. Directeur Ferran Soriano is verheugd over het feit dat er nu ook voet op Belgische bodem is gezet.

Waarom Manchester City ook in België voet aan de grond wilde krijgen
© Pro Shots

Met de overname van Lommel breidt de City Football Group zijn invloed in de voetbalwereld nog verder uit. Het imperium achter Manchester City heeft ook al clubs in de Verenigde Staten (New York City FC), Australië (Melbourne City FC), Japan (Yokohama F. Marinos), Uruguay (Montevideo City Torque), Spanje (Girona), China (Sichuan Jiuniu FC) en India (Mumbai City FC). Nu is de City Football Group ook actief in België.

'België is een van de beste voetballanden van Europa', zegt City-directeur Soriano over de overname van Lommel. 'Dat hebben we gezien aan het succes van de nationale ploeg en de ontwikkeling van spelers van wereldklasse, waarvan we er een paar (zoals Kevin De Bruyne en Vincent Kompany) erg goed kennen. Deze investering past in ons plan voor de lange termijn om actief te zijn in de belangrijkste voetballanden. We willen prachtig voetbal spelen en talent ontwikkelen.'

Dat laatste is voor de City Football Group een belangrijke reden om Lommel aan het arsenaal toe te voegen. 'We werden aangetrokken door de clubcultuur, de trainingsfaciliteiten en de inzet voor de ontwikkeling van jeugdspelers', stelt Soriano. 'We kijken ernaar uit om van de aanpak van Lommel te leren en om de club in de komende maanden en jaren te helpen met de verdere ontwikkeling.'

Lommel eindigde dit seizoen als zesde op het tweede niveau van België. De club van Nederlanders Jesse Bertrams, Tik Siekman en Ricardo Ippel kwam onlangs nog even in de problemen bij de licentiecommissie door de rol van ex-eigenaar Udi Shochatovitch, die ook eigenaar is van een opleidingscentrum in Gambia en in Cyprus staat ingeschreven als een voetbalmakelaar. Deze problemen zijn echter opgelost en de licentie voor de club is veiliggesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.