Waarom juist AZ een stoïcijnse De Jong moet vrezen

ADVERTORIAL - Een opgelucht PSV speelt zaterdagavond in het eigen Philips Stadion tegen AZ. Na de zeperd in Nijmegen hebben de Eindhovenaren de rug gerecht tegen Excelsior en dat maakt de geur van de landstitel almaar sterker. Blik vooruit en speel mee bij TOTO! In deze preview speciaal aandacht voor Luuk de Jong, die goede herinneringen heeft aan de laatste confrontatie met de Alkmaarders.

Waarom juist AZ een stoïcijnse De Jong moet vrezen
PSV
PSV
5 - 1
AZ
AZ

PSV heeft nog zes wedstrijden om de strijd om het landskampioenschap in zijn voordeel te beslissen, maar de kans is groot dat daar niet alle komende wedstrijden voor nodig zijn. De club uit de lichtstad zal in ieder geval langs AZ willen, dat stiekem nog hoop heeft op wat misstappen van FC Twente waardoor de derde plek met wat geluk nog kan worden binnengesleept.

De kansenverhoudingen

- PSV wint: 1.44
- AZ wint: 7.50
- Gelijkspel: 5.25

Wie ook op een goede wedstrijd hoopt, is Luuk de Jong. De spits maakte met tien goals in zeven Eredivisie-wedstrijden een vliegende start in dit kalenderjaar, maar staat nu toch alweer vijf wedstrijden droog. Zelf maakt de aanvoerder van PSV zich in ieder geval niet zo druk. 'Het is nu wel een tijdje geleden. Ik blijf gewoon doorgaan. Ik heb dit soort fases vaker meegemaakt. Mijn goals komen vanzelf wel weer', klonk het bij ESPN.

Waar De Jong in ieder geval hoop uit kan putten, is zijn prestatie tijdens het eerdere duel met AZ dit seizoen. PSV won met afgetekende cijfers in Alkmaar (0-4) en daar had hij een groot aandeel in. Twee keer trof De Jong doel en daarnaast gaf hij ook één assist. TOTO biedt een quotering van 3.30 aan voor minimaal één treffer van De Jong. Bij minimaal twee treffers hoort een quotering van 5.75

Overige doelpuntenmakers

- Johan Bakayoko: 3.30
- Guus Til: 3.10
- Malik Tillman: 3.20

- Vangelis Pavlidis: 3.20
- Dani de Wit: 7.00
- Ruben van Bommel: 5.50

Nog geen account bij TOTO?
Registreer je hier, doe een storting van 5 euro en profiteer van de welkomstactie voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder. Bij deze actie (24+) komt een speciale odd van 100.00 vrij voor de Klassieker van aankomende zondag. Kies met Feyenoord of Ajax je favoriete winnaar, waarbij je met een maximale inzet van 1 euro de 100 euro kan winnen als jouw voorspelling uitkomt.

Geniet met extra spanning van de Eredivisie-avond door mee te spelen bij TOTO! Bekijk hier het volledige aanbod.

Alle quoteringen zijn accuraat op het moment van schrijven en kunnen licht zijn veranderd op weg naar de aftrap.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's