Waarom het voor PSV een hele klus wordt om Pereiro te verkopen

Reacties

PSV wilde Gaston Pereiro graag verkopen, Spartak Moskou was bereid om aan de wensen van de Eindhovenaren te voldoen. Toch ging de transfer niet door. Een korte uitleg waarom.

Waarom het voor PSV een hele klus wordt om Pereiro te verkopen

Pereiro tekende medio 2015 een vijfjarig contract bij PSV. Afgelopen seizoen lieten de Uruguayaan en zijn begeleiders weten dat zij het tot 2020 doorlopende contract niet wilden verlengen. Daarom staat Pereiro – ondanks zijn prima cijfers over de afgelopen vier jaar – deze zomer in de etalage bij PSV. Wil de club nog wat aan hem verdienen, dan moet het immers nu gebeuren.

Maar dat een transfer van Gaston Pereiro over het algemeen geen abc-tje is, dat weet PSV al vier jaar. Het aantrekken van de toenmalige speler van Nacional had – op zijn zachtst gezegd – nogal wat voeten in aarde, hoofdzakelijk door de rol van Pereiro’s entourage, dat geleid wordt door Paco Casal. Tot enkele malen toe dacht PSV de deal rond te hebben, waarna de zaakwaarnemer weer aanvullende eisen kwam. Ook deze zomer vervullen Casal en zijn vazallen weer een belangrijke rol in de toekomst van Pereiro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zaakwaarnemer heeft eerder deze zomer een prijsindicatie van PSV gekregen – tien tot vijftien miljoen euro – en is daarmee de markt op gegaan. Spartak toonde naar aanleiding daarvan zeer concrete interesse, maar was niet de enige. Ook Watford toonde namelijk belangstelling. En laat Casal er nou net de man naar zijn om zaken tegen elkaar uit te spelen en al zijn troeven te gebruiken. Een scenario wat PSV al enige tijd vreesde is daardoor uitgekomen: Pereiro en zijn entourage willen niet naar Rusland en wachten rustig af.

Pereiro moest deze zomer zijn rugnummer 7 al afstaan aan Bruma, trainde enkele dagen mee met Jong PSV en zat tegen FC Basel niet bij de wedstrijdselectie. Mark van Bommel gaf donderdag echter aan dat hij het boek-Pereiro niet definitief gesloten had. 'Van mij hoeft hij niet weg', zei de trainer.

Het kan al met al weleens een lange en gecompliceerde zomer worden rond Pereiro, die geadviseerd wordt door een bonte entourage die onderling ook niet altijd op één lijn zit. Als het van een transfer komt, dan is het werk van lange adem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.