Waarom het thuisduel van Liverpool met Luton Town niet te zien is in Engeland

Reacties

Woonachtig in het Verenigd Koninkrijk en van plan om woensdag met de beentjes omhoog naar Liverpool tegen Luton Town te kijken? Gaat niet lukken. De wedstrijd wordt namelijk niet live uitgezonden.

Waarom het thuisduel van Liverpool met Luton Town niet te zien is in Engeland
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoe zit dat? Het duel op Anfield stond eigenlijk voor aanstaande zaterdag om 16.00 uur gepland. Omdat Liverpool een dag later de League Cup-finale speelt tegen Chelsea, is de wedstrijd tegen Luton naar voren gehaald. De ontmoeting met de club van Tahith Chong wordt niet live uitgezonden, omdat het duel niet is geclaimd door uitzendgerechtigden Sky Sports en TNT Sports.

Football Blackout-regel
Dat heeft dan weer te maken met de football blackout-regel. Om het bezoekersaantal in de stadions te bevorderen, is in Engeland in de jaren zestig een wet ingesteld. Die verbiedt het Britse televisiezenders om op zaterdag tussen 15.45 uur en 18.15 uur live voetbalwedstrijden uit te zenden, het tijdslot waarin de wedstrijd oorspronkelijk zouden worden gespeeld.

Omdat Sky en TNT maar een beperkt aantal wedstrijden mogen uitzenden door hun deal met de Premier League, laten beide zenders Liverpool tegen Luton liggen. De Nederlandse liefhebber hoeft zich overigens geen zorgen te maken. Die kan gewoon inschakelen op Viaplay en de verrichtingen van Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Virgil van Dijk (allen Liverpool) en Chong (Luton) live volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.