Waarom het Carel Eiting zo raakt dat hij wordt afgeschilderd als geldwolf

Reacties

Carel Eiting kreeg na een lange transfersoap dan toch nog zijn gehoopte overstap naar FC Twente. In een uitgebreid interview met VI blikt hij nog een keer terug op de afgelopen maanden en vertelt hij onder meer waarom het hem zo'n pijn doet dat mensen hem nu van geldzucht betichten.

Waarom het Carel Eiting zo raakt dat hij wordt afgeschilderd als geldwolf
© FC Twente

Eiting en FC Volendam kwamen deze zomer lijnrecht tegenover elkaar te staan, toen de middenvelder naar Twente wilde en dacht daar vanwege gemaakte afspraken gemakkelijk naar toe te kunnen gaan. Zijn club dacht daar echter anders over. Er ontstond een potje moddergooien, met ook nog eens twee arbitragezaken. Uiteindelijk kreeg Eiting zijn zin en pakte hij zijn spullen.

Nu is er opluchting, maar ook de wrange nasmaak. 'Er zijn zo veel schadelijke verhalen verspreid', kijkt de middenvelder terug. 'Dat ik uit zou zijn op geld, bijvoorbeeld. In december had ik Volendam nog aangeboden om mijn salaris niet meer uit te keren en dat te besteden aan een nieuwe speler. De club gaf namelijk aan geen budget te hebben voor versterking en mijn doel was om in de Eredivisie te blijven en goed te spelen.'

'Dus stelde ik voor: neem mijn salaris van 2023 maar en haal er een nieuwe speler van. Geen lening of zo, ik hoefde er niks voor terug', vervolgt Eiting. 'We hadden op dat moment zes punten, ik wilde gewoon helpen en handhaven. Ze waren er hartstikke blij mee, maar besloten toch een eigen oplossing te zoeken. En haalden nog een Franse jongen, Florent Sanchez Da Silva.'

Het raakt Eiting dan ook dat wordt gezegd dat hij puur voor het geld naar Twente wilde. 'Ik heb van bedragen afgezien om deze transfer te kunnen maken', maakt de middenvelder duidelijk.

Lees het volledige gesprek met Carel Eiting via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.