Waarom doelpuntenmachine Haaland voor Borussia Dortmund koos

Reacties

Zo'n beetje iedere vermogende topclub was geïnteresseerd in de diensten van Erling Braut Haaland en de tienersensatie koos eind december voor een overstap naar Borussia Dortmund. In gesprek met Kicker legt hij zijn keuze voor de overstap naar de Duitse titelkandidaat uit.

Waarom doelpuntenmachine Haaland voor Borussia Dortmund koos
© Pro Shots

De negentienjarige Haaland speelde slechts een jaar voor Red Bull Salzburg en houdt het na 28 doelpunten uit 22 wedstrijden alweer voor gezien in Oostenrijk. Het avontuur gaat verder in Dortmund, waar Haaland vorige maand met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola op bezoek was voor een eerste kennismaking.

© Pro Shots

Haaland hield een goed gevoel over aan die ontmoeting. 'De beleidsbepalers zeiden tegen mij: we hebben jou nodig in de spits', herinnert de Noor zich. 'We houden van de manier waarop je speelt en we willen je graag hebben. Het gesprek met Dortmund beviel me en wist me te triggeren. Daarna had ik het gevoel dat Dortmund en ik een goede match zouden zijn.'

Met Haaland haalt Dortmund een echte doelpuntenmaker in huis. Vooral in de groepsfase van de Champions League maakte hij naam, met acht goals uit zes duels. 'Ik ben een directe speler', zegt Haaland. 'Als ik de keuze heb ga ik direct richting het doel en probeer ik te scoren. Dat is wat ik het beste kan.' Veel meer heeft de tiener niet te zeggen. Hij laat liever zijn voeten spreken. 'Ik ben geen prater.'

Haaland verblijft momenteel in Marbella, waar Dortmund zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Vanwege een knieblessure is het nog de vraag of de aanvaller de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, op 18 januari bij FC Augsburg, kan meedoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.