Waarom de 'vervloekte' Courtois extra gemotiveerd is voor Atalanta-thuis

Reacties

Real Madrid neemt het dinsdagavond op tegen Atalanta Bergamo en hoopt dan voor het eerst in drie jaar weer eens bij de laatste acht in de Champions League te komen. Thibaut Courtois is extra gemotiveerd: voor hem duurt het wachten op een plek in de kwartfinales immers al veel langer.

Waarom de 'vervloekte' Courtois extra gemotiveerd is voor Atalanta-thuis
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Courtois hoort al jarenlang bij de beste doelmannen van de wereld, maar inmiddels is het alweer zeven jaar geleden dat de Belg voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League zat. In 2014 haalde de keeper met Atlético Madrid toen zelfs de eindstrijd, die werd verloren van Courtois' huidige werkgever Real Madrid.

Courtois keerde na de verloren eindstrijd terug naar Chelsea, de club die hem voor drie jaar had verhuurd aan Atlético, en hoopte het Champions League-succes een vervolg te kunnen geven. Het tegenovergestelde gebeurde echter: Courtois heeft sinds 2014 niet meer aan de kwartfinales deelgenomen. Verder dan de laatste zestien kwam de Belg steeds niet.

In dienst van Chelsea ging het twee keer in de achtste finales mis tegen Paris Saint-Germain. In het seizoen 2016/17 speelden de Londenaren geen Europees voetbal, in 2017/18 was Barcelona in de eerste knock-out-ronde te sterk. Ook als speler van Real Madrid kon Courtois de negatieve reeks nog niet doorbreken. Eerst ging het bij de laatste zestien mis tegen Ajax, vorig jaar tegen Manchester City.

Dinsdagavond verdedigt Real een 1-0 voorsprong tegen Atalanta. Courtois is extra gebrand om een einde te maken aan zijn Champions League-vloek.

Seizoen: Club: Ronde: Uitgeschakeld door:
2014/15 Chelsea Achtste finales Paris Saint-Germain
2015/16 Chelsea Achtste finales Paris Saint-Germain
2016/17 Chelsea / /
2017/18 Chelsea Achtste finales Barcelona
2018/19 Real Madrid Achtste finales Ajax
2019/20 Real Madrid Achtste finales Manchester City
2020/21 Real Madrid Achtste finales ?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.