Waarom de naam Bosz klinkt in Dortmund

Reacties

De knappe Europese prestaties van Ajax stralen niet alleen af op de spelers, maar ook op de trainer. De naam Peter Bosz wordt gekoppeld aan het zoekende Borussia Dortmund.

Waarom de naam Bosz klinkt in Dortmund

'Het gaat erom de beste en niet de snelste oplossing te vinden voor BVB.' Aan het woord is technisch directeur Michael Zorc in Kicker, dat opvallend genoeg een foto van Bosz plaatste bij het artikel. De Ajax-trainer staat namelijk niet bovenaan het lijstje.

Lucien Favre geldt als de grote favoriet voor de vacature, die is ontstaan na het ontslag van Thomas Tuchel. Die had niet meer het vertrouwen van de leiding en te weinig gezag bij de spelers. Met Favre ligt er naar verluidt zelfs al een principeakkoord over een contract voor twee jaar.

Maar de pogingen om de Zwitser weg te plukken bij Olympique Nice stuiten vooralsnog op verzet van de Franse club. De vermeende afkoopsom van zeker vijf miljoen euro hoeft geen probleem te zijn aangezien Dortmund volgens Duitse media zelfs bereid is het dubbele te betalen voor Favre.

Nice houdt de boot vooral af om een vervanger te vinden. Volgens L'Équipe moet de zoektocht aanstaande maandag resultaat hebben opgeleverd, omdat anders Favre niet wordt vrijgegeven. Claudio Ranieri en Eduardo Berizzo zouden al de toenadering van Nice hebben afgewezen.

De onzekerheid over de Zwitserse Wunschkandidat laat ook ruimte voor speculaties over alternatieven. Het profiel is duidelijk. 'Borussia Dortmund staat voor offensief, aantrekkelijke voetbal. Belangrijk is dat de trainer compleet in BVB opgaat en met ons zijn strategie ontwikkelt', aldus Zorc. 'Belangrijk is ook dat we met één mond spreken.'

Bosz, die ook dankzij zijn avontuur bij Hansa Rostock de Duitse taal machtig is, past naadloos in het profiel van BVB. Werken met jonge spelers aan een aantrekkelijke en succesvolle speelstijl. Na de verloren finale van de Europa League sloot hij een vertrek bij Ajax nog uit. Maar de vraag is hoe hard die garantie is als Borussia Dortmund daadwerkelijk voor de deur staat. Inmiddels wordt hij ook genoemd bij Bayer Leverkusen. De prestaties in Europa League stralen daarmee zeker af op Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.