Waarom de magnifieke omhaal van Bale ondersneeuwde

Reacties

Het optreden van Loris Karius was op deze dag twee jaar geleden hét onderwerp van gesprek. En niet de ongekende invalbeurt van Gareth Bale.

Waarom de magnifieke omhaal van Bale ondersneeuwde
© Pro Shots

De blunders van de Duitse goalie hadden Liverpool de Europese glorie gekost, zo klonk het na de Champions League-finale van 2018 in Kiev. Real Madrid had dankbaar geprofiteerd van het geklungel in het doel van The Reds (3-1).

De aandacht voor de pijnlijke fouten van Karius zorgde voor een schaduw over het opvallende optreden van Bale. De aanvaller uit Wales had immers als invaller zijn stempel gedrukt op de finale in Kiev. Niet alleen door twee keer te scoren, maar ook door de manier van scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is een van meest spectaculaire goals die we ooit hebben gezien in het voetbal', zwaaide Gary Lineker zijn lof richting Bale, 'zelfs mooier dan die van Zinedine Zidane.' De Engelse oud-international verwees daarmee naar de grootse treffer van de Fransman in de CL-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen.

Zidane zag als trainer van Real Madrid hoe zijn kunststukje van zestien jaar later door Bale werd overtroffen. 'Magnifiek', toonde de Franse coach zijn lof over de omhaal van Welshe makelij. En de hoofdpersoon zelf? 'Het moet mijn mooiste goal zijn. In een Champions League-finale, er is geen groter podium.'

Toch lijkt nog immer de schoonheid van Bale's bijdrage aan het Madrileense succes onder te sneeuwen bij de blunders van Karius. Mogelijk speelt daarbij de status van de aanvaller een rol. Want erg populair heeft Bale zich nimmer kunnen maken bij De Koninklijke. Ook toen werd druk gespeculeerd over een vertrek. Dat hij na afloop naar verluidt twintig minuten in de kleedkamer van Liverpool vertoefde in plaats van zich te mengen in het Madrileense feestgedruis, zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan dat gevoel over het naderende einde van het huwelijk.

Bale heeft de weg naar de uitgang (nog) niet gevonden. Nog immer vormen die speculaties over een scheiding de boventoon als het gaat om Bale en Real Madrid, meer nog dan de plaats die hij vanwege zijn omhaal verdient in de historie van De Koninklijke. Want zijn invalbeurt inclusief zijn omhaal was heroïsch genoeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.