Waarom de arrestatie van Greenwood ook gevolgen had voor Lingard

Reacties

Ralf Rangnick heeft toegegeven dat de arrestatie van Mason Greenwood invloed had op de beslissing om Jesse Lingard niet te laten gaan. De Engels international wilde afgelopen maand vertrekken bij Manchester United, maar kreeg daar geen permissie voor.

Waarom de arrestatie van Greenwood ook gevolgen had voor Lingard
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
ns
1 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Newcastle United en West Ham United toonden tijdens de afgelopen transferwindow serieuze interesse in de diensten van Lingard. Rangnick leek bereid om de offensieve middenvelder op huurbasis te laten gaan, maar de precaire situatie rondom Greenwood bracht de Duitse manager op andere gedachten. De twintigjarige aanvaller werd vorige week gearresteerd op verdenking van onder meer verkrachting en is tot nader order niet welkom bij de club.

'Drie weken geleden wilde Jesse niet vertrekken, maar toen veranderde hij van gedachten. Ik zei hem toen dat hij mocht gaan als we een passende oplossing zouden vinden', zei Rangnick donderdag. 'Maar door de ontwikkelingen van de laatste dagen zijn de dingen veranderd. Maandag zei het bestuur dat hij moest blijven. We missen een speler die regelmatig speelt (Greenwood, red.) en we kwamen niet tot een akkoord met een andere club.'

Om zijn hoofd leeg te maken, is Lingard tijdens het FA Cup-duel met Middlesbrough nog niet van de partij. Daar tegenover staat de terugkeer van Paul Pogba, die volledig is hersteld van een liesblessure die hem sinds begin november aan de kant hield. 'Paul zal deel uitmaken van de groep', bevestigde Rangnick. 'Misschien begint hij zelfs.'

Van de Beek
In tegenstelling tot Lingard kreeg Donny van de Beek wél toestemming om Old Trafford tijdelijk de rug toe te keren. Net als Lingard kwam de Nederlander onder Rangnick weinig aan spelen toe. Everton bood uitkomst en huurt Van de Beek tot het einde van dit seizoen. De nieuwe club van manager Frank Lampard heeft geen koopoptie bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.