Waarom Brama zelfs na de veelbesproken Twente-rel zijn mond hield

Reacties

De lach is terug bij FC Twente. En bij Wout Brama. In een uitgebreid interview met VI kijkt de middenvelder terug op turbulente maanden.

Waarom Brama zelfs na de veelbesproken Twente-rel zijn mond hield
© Pro Shots

Want: hoe anders was zijn situatie aan het begin 2020? FC Twente vocht tegen degradatie en verloor op 11 februari met 2-0 bij FC Emmen. Bij terugkeer op het trainingscomplex in Hengelo werd de selectie opgewacht door een groep ontevreden supporters.

Trainer Gonzalo García en assistent Sander Boschker deden het woord. Toen de vraag kwam waarom Wout Brama dat seizoen maar zes keer in de basis had gestaan, keerde FC Twente terug naar de Middeleeuwen. García en Boschker bouwden een brandstapel en Brama werd erop gezet. De voetballer was een splijtzwam in de kleedkamer, vertelden de trainers, een speler die het gezag van de leiding probeerde te ondermijnen en daarom al enkele weken niet meer bij de wedstrijdselectie zat. Doordat tegenwoordig alles wordt opgenomen, duurde het maar even of de uitlatingen over Brama bereikten de media. Een rel was geboren.

Zelfs na de gepleegde karaktermoord hield Brama de kaken op elkaar. In het interview legt hij uit waarom. 'Als ik alleen aan mezelf had gedacht, had ik van de daken geschreeuwd hoe de zaak daadwerkelijk in elkaar stak. Maar in die tijd zat FC Twente in zwaar weer. Ik vond dat de club niet nog meer negatieve energie kon gebruiken. Alles wat ik over de situatie zou zeggen, zou wéér nieuws worden en weer een nieuwe reactie van anderen uitlokken. Daar had ik geen zin in.'

Van chagrijn is in Enschede inmiddels allang geen sprake meer. Brama is steunpilaar en de ploeg van Ron Jans subtopper en smaakmaker. Brama legt uit hoe die transformatie in zijn werk is gegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.