Waarin zeventien clubs (inclusief een amateurclub) PSV aftroeven in de beker

Reacties

Met de nederlaag in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tegen Ajax heeft PSV woensdagavond enkele dramatische series voortgezet.

Waarin zeventien clubs (inclusief een amateurclub) PSV aftroeven in de beker
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
PSV
PSV

De Eindhovenaren hebben inmiddels al dertien achtereenvolgende officiële duels met Ajax, AZ of Feyenoord niet in winst omgezet. Eerder dit kalenderjaar verloor de ploeg van Roger Schmidt al de Eredivisie-krakers tegen AZ en Feyenoord en speelde ze in de competitie gelijk tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De dramatische prestaties in toppers is echter niet iets dat pas onder Schmidt is ingezet. De reeks werd begin 2019 al afgetrapt met een gelijkspel tegen Feyenoord. De laatste keer dat PSV afrekende met Ajax, AZ of Feyenoord was op 22 december 2018 tijdens het eerste seizoen onder Mark van Bommel. Destijds kregen de Alkmaarders met 3-1 klop in de Eredivisie. De inmiddels vertrokken Steven Bergwijn, Michal Sadílek (verhuurd) en Hirving Lozano scoorden.

Bekersores
Ook in het KNVB-bekertoernooi is PSV bezig aan een weinig imponerende reeks. Sinds de verloren finale van 2013 tegen AZ reikten de Eindhovenaren nooit meer tot de laatste vier. Zestien andere clubs kregen dat in die periode wél voor elkaar, waaronder de amateurs van VVSB en de Eerste Divisie-clubs (ook toen) SC Cambuur en NAC Breda. Met NEC of VVV-Venlo komt daar sowieso een zeventiende team bij, terwijl SC Heerenveen ten koste van Feyenoord de achttiende verschillende halvefinalist kan worden sinds 2013/14.

Aan die bekermalaise kan PSV pas volgend seizoen een einde maken. De reputatie in topduels kan al heel snel worden opgepoetst: op 28 februari staat het Eredivisie-thuisduel met Ajax op het menu.

Recente bekercampagnes PSV:

Seizoen Stadium Uitgeschakeld door
2013/14 Derde ronde Roda JC Kerkrade
2014/15 Achtste finale Roda JC Kerkrade
2015/16 Kwartfinale FC Utrecht
2016/17 Tweede ronde Sparta Rotterdam
2017/18 Kwartfinale Feyenoord
2018/19 Tweede ronde RKC Waalwijk
2019/20 Achtste finale NAC Breda
2020/21 Kwartfinale Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.