VVV-Venlo is laatste na oorwassing bij Roda JC

Roda JC heeft de Limburgse buur VVV-Venlo in diepe zorgen gedompeld. De ploeg uit Kerkrade won met liefst 4-1 en verzekerde zich van de play-offs om een UEFA Cup-ticket. VVV-Venlo zakte naar de achttiende plaats en moet vrezen voor rechtstreekse degradatie.

Waar Roda het beste begon aan de Limburgse derby, opende VVV de score. Na een lange pass van Peter Jungschläger lag de weg open voor Karim Soltani. De Fransman omspeelde koeltjes doelman Bram Castro en tikte de 0-1 binnen.

Het antwoord van Roda liet een kwartier op zich wachten. Boldizsár Bodor werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Peter Reekers en verdiende een strafschop. Aanvoerder Marcel Meeuwis zorgde vanaf de penaltystip voor 1-1.

Vlak na rust ging Roda erop en erover. Vijf minuten in de tweede helft profiteerde Roland Lamah van voorbereidend werk van Van Tornhout. Drie minuten later maakte Bodor er uit een vrije trap 3-1 van en was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Anouar Hadouir gooide meer zout in de Venlose wonden. Na een voorzet van Fatih Sonkaya, en een overstapje van Van Tornhout bepaalde hij de eindstand op 4-1. Roda blijft achtste en vergrootte het gat met FC Utrecht en Vitesse tot vier punten. VVV zag Excelsior passeren en kijkt tegen een achterstand aan van één punt.