VVV-Venlo door zege bij Helmond dicht bij handhaving

VVV-Venlo is dicht bij handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ton Lokhoff boog in het uitduel met Helmond Sport (play-offs) een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Zondag moeten de Limburgers in eigen stadion definitief lijfsbehoud zien af te dwingen.

VVV kwam pas in de 73ste minuut op gelijke hoogte. Ismo Vorstermans kopte de 1-1 binnen na een grote taxatiefout van doelman Bjorn Sengier. In de slotfase pikte Danny Holla een afvallende bal op en schoot hij vanaf de rand van het zestienmetergebied raak.

Helmond was in de tweede helft nog wel op voorsprong gekomen door een wonderschone treffer van Youssef Koubali. Hij schoot de bal vanaf grote afstand in de bovenhoek. In de eerste helft hadden Michael Uchebo (VVV) en Erik Quekel fraaie kansen gemist. Laatstgenoemde deed dat zelfs twee keer.

Zondag, de aftrap is dan om 14.30 uur, zal in Venlo blijken of VVV volgend seizoen nog Eredivisionist is. Mocht het tweeluik verloren gaan, degradeert de ploeg en neemt Helmond de plaats van de Limburgers in. Foto: VI Images