VVV-Venlo krijgt niet te weigeren aanbod en ziet Venema vertrekken

Reacties

Nick Venema maakt zich op voor zijn eerste avontuur in het buitenland. De 24-jarige spits wordt door Ligue 2-club Valenciennes weggekaapt bij VVV-Venlo.

VVV-Venlo krijgt niet te weigeren aanbod en ziet Venema vertrekken

'Ik ben blij dat ik een transfer kan maken naar een grote competitie in een groot voetballand', zegt Venema op de clubwebsite van VVV. 'Valenciennes is bezig met een mooi project en dat spreekt me heel erg aan. Bovendien ben ik ondanks dat ik in het buitenland ga voetballen nog steeds relatief dicht bij huis en dat is ook erg fijn.'

'Natuurlijk is het jammer om een goede speler als Nick kwijt te raken', aldus technisch manager Marc van Hintum. 'Dat gevoel zullen onze supporters ongetwijfeld ook hebben, maar we hebben een aanbod gekregen waar we simpelweg geen nee tegen kunnen zeggen als club. Na Ennio van der Gouw verkopen we opnieuw voor een mooi bedrag een speler die we een jaar geleden transfervrij binnen hebben gehaald.'

Venema, die nog twee jaar onder contract stond bij VVV, was anderhalf jaar speelachtig in Venlo. Na een huurperiode werd hij vorige zomer definitief overgenomen door de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Bij Valenciennes wordt hij ploeggenoot van Lucas Woudenberg, die deze zomer transfervrij de overstap maakte vanaf Willem II naar de club uit Noord-Frankrijk. Venema, in het verleden uitkomend voor FC Utrecht, NAC Breda en Almere City, scoorde 73 keer in 185 KKD-wedstrijden. In de Eredivisie was hij zes keer trefzeker in 24 duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.