VVV terug op aarde gezet door 'Eredivisie-waardig' Jong Ajax

Op pijnlijke wijze is de kampioen van de Jupiler League in eigen huis onderuit gegaan tegen Jong Ajax. Vrijdagavond werd het in De Koel liefst 1-4. De Limburgers komen volgend seizoen uit in de Eredivisie, maar doorstonden de vuurdoop tegen een ervaren Jong Ajax niet.

VVV-Venlo - Jong Ajax 1-4

Kampioen VVV-Venlo trof in eigen huis een ijzersterk Jong Ajax, dat met onder anderen Kenny Tete, David Neres en Mateo Cassierra aantrad in De Koel. Met Abdelhak Nouri als aangever bij de goals kwamen de talenten uit Amsterdam binnen 25 minuten op een 0-3 voorsprong. Cassierra kopte raak uit een corner, Tete uit een vrije trap en Neres werd met de hak vrijgespeeld door Nouri. VVV werd naar de slachtbank geleid, daar veranderden de rode kaarten voor Deyovaisio Zeefuik (tweede geel na shirtje trekken) en Danny Post (stevige tackle) weinig aan. Wel werd er nog twee keer gescoord. Clint Leemans benutte een penalty voor de 1-3, Vaclav Cerny mocht in alle vrijheid de 1-4 maken.

FC Volendam - MVV 3-1

Waar helemaal bovenin de strijd is gestreden, wordt er nog wel gevochten om goede uitgangsposities in de play-offs. De eerste vier ploegen achter VVV-Venlo, buiten Jong Ajax en Jong PSV, stromen later in tijdens de play-offs. FC Volendam en MVV zitten middenin die situatie en dat viel te zien in de wedstrijd in het Kras Stadion. Beide ploegen gingen vol voor de wedstrijd, FC Volendam boekte uiteindelijk een belangrijke zege. Enzo Stroo en Patrick N'Koyi maakten binnen tien minuten 1-1, waarbij de goal van N'Koyi voorafgegaan werd door een schitterende aanname van de MVV-aanvaller. Na een uur spelen werd Kees Kwakman de matchwinner door een vrije trap raak te schieten. Vlak voor tijd zorgde Kevin van Kippersluis voor een ruimere marge vanaf de stip.

Helmond Sport - Almere City 1-1

Ook Almere City maakt kans op een goede uitgangspositie in de play-offs, alhoewel de ploeg nog wat punten nodig heeft om daar zeker van te zijn. Tegen Helmond Sport werd bijna de eerste stap gezet, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Na een half uur spelen gleed Rick ten Voorde de eerste treffer van de wedstrijd binnen, na een combinatie promoveerde hij een voorzet tot een doelpunt. In de blessuretijd redde Robert Braber nog een punt voor de thuisploeg door raak te koppen na een vrije trap van Giovanni Hiwat. Door het puntenverlies sluit Almere City niet aan bij NAC Breda, de nummer zes die nu twee punten meer heeft.

NAC Breda - FC Oss 4-1

De Brabanders keren maar wat graag terug op het hoogste niveau, maar halverwege het seizoen stond de ploeg in de grijze middenmoot. Een flinke eindspurt - met hier en daar haperingen - zorgt ervoor dat de Brabanders weer volledig meedoen in de strijd om promotie. Ook tegen FC Oss ging het niet makkelijk, aangezien Richard van der Venne na tien minuten spelen rustig de 0-1 binnenschoof. In de tweede helft stelden Cyril Dessers, Giovanni Korte (twee keer) en Mounir el Allouchi orde op zaken.

Jong PSV - SC Telstar 1-0

In Eindhoven stond er niets meer op het spel en dat was te merken bij Jong PSV - SC Telstar. De beloftenploeg van PSV was beter, maar kon pas in de slotfase van de wedstrijd het verschil maken. Nadat Oussama Zamouri twintig minuten voor tijd de paal raakte voor Telstar, was het een minuut later wel raak aan de andere kant. Albert Gudmundsson maakte na een behendige actie zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

Lees hier de overige verslagen uit de Jupiler League.