De Graafschap heeft de eigen aanhang zaterdag op een hectische slotfase na niet getrakteerd op een mooie avond. VVV-Venlo zat na een half uur op De Vijverberg al op rozen.

De Graafschap
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De Graafschap-trainer Henk de Jong rekende zaterdag op een afwachtend VVV-Venlo, dat vanuit een gesloten defensie zou loeren op een doelpunt om met minimaal een punt huiswaarts te keren. Zijn VVV-collega Maurice Steijn kon echter na een half uur al met een gerust hart achterover leunen in de wetenschap dat zijn ploeg de drie punten nauwelijks meer konden ontgaan.

Op De Vijverberg stond er na een half uur namelijk een 0-2 stand op het scorebord. Het was het resultaat van doortastend aanvallen van VVV, dat daarbij optimaal profiteerde van het lakse verdedigen van De Graafschap.

In de zesde minuut veroverde Danny Post de bal simpel. Hij leverde de bal in bij Ralf Seuntjens, die Tino-Sven Susic met een steekpass op de rand van het strafschopgebied vrij speelde. De Bosnische Belg rondde vervolgens beheerst af. In de dertigste minuut was het de beurt aan Post om met een schot van afstand doelman Hidde Jurjus te kloppen. Slordig uitverdedigen van de thuisploeg ging vooraf aan de 0-2.

De voorsprong bood goede hoop voor VVV, zoals ook het karige verzet van de thuisploeg dat deed. De Graafschap was niet bij machte een antwoord te vinden. Tekenend was dat in de eerste helft de enige kans op de aansluitingstreffer meer geluk dan wijsheid was. Jordy Tutuarima zag op slag van rust zijn voorzet op de paal eindigen.

In de tweede helft toonde De Graafschap wat beterschap. De Superboeren voerden de druk op het Limburgse doel op. Maar de VVV-defensie bleef lange tijd zonder problemen overeind op De Vijverberg. Pas in de 88ste minuut voelden de Limburgers echt druk.

De rake kopbal van De Graafschap-invaller Delano Burgzorg betekende een hectische slotfase, waarin de doelpuntmaker ook nog de paal raakte. Maar VVV bleef een gelijkmaker bespaard, waardoor het met de verzamelde acht punten een sprong op de ranglijst maakt en vierde staat. Het zaterdag nagenoeg de hele wedstrijd machteloze De Graafschap blijft op vier punten steken.