VVV niet akkoord met schorsing na veelbesproken rode kaart

Reacties

De aanklager van de KNVB heeft een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen Moreno Rutten. VVV-Venlo heeft maandag bekendgemaakt dat de club niet akkoord is met dat voorstel.

VVV niet akkoord met schorsing na veelbesproken rode kaart

De rode kaart van Rutten in de wedstrijd tegen FC Groningen zorgde zondag voor de nodige ophef. Arbiter Serdar Gözübüyük gaf de verdediger in eerste instantie geel voor zijn overtreding op Tim Handwerker, maar na inmenging van videoscheidsrechter Laurens Gerrits besloot hij rood te geven. VVV moest zo ruim een uur met tien man spelen en verloor uiteindelijk met 3-2.

De Limburgers reageerden achteraf vol onbegrip. Met name trainer Maurice Steijn snapte er niets meer van. 'Dit soort momenten komt twintig keer voor in de wedstrijd. Het is voor mij niet meer verklaarbaar. We maken allemaal fouten, daar heb ik geen moeite mee. Maar waar ik wel moeite mee heb, is dat er met twee maten wordt gemeten. Dit zijn volgens mij gewoon voetbalovertredingen. Dan vraag ik me af of degene die bij de VAR zit capabel genoeg is om te weten wat er gebeurt in dit soort wedstrijden.'

Zondagavond ging scheidsrechtersbaas Dick van Egmond verder in op het moment. 'Het is wellicht wat zwaar bestraft, je ziet ergere dingen', gaf hij toe. 'We bespreken dit soort situaties vaak. Ik snap de twijfel wel, die zal er bij meeste scheidsrechters ook zijn. Je moet niet kijken naar intentie, maar naar resultaat.'

Hoewel de scheidsrechtersbaas dus zijn twijfels had of de actie van Rutten een rode kaart waard was, werd er toch een schorsing van drie duels geëist. VVV is daar niet mee akkoord.

'VAR-gevoelig VVV doet zichzelf tekort tegen spectaculair FC Groningen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.