VVV nadert akkoord met De Koning

Reacties

VVV-Venlo hoopt later deze week de laatste plooien glad te strijken met Hans de Koning. De Limburgse club denkt dat de 59-jarige oud-doelman de ervaring en de persoonlijkheid heeft om met het elftal boven de onderste twee plaatsen te eindigen.

VVV nadert akkoord met De Koning
© Pro Shots

De partijen spreken over een contract tot het einde van dit seizoen. VVV ziet in de oud-trainer van onder meer Fortuna Sittard, TOP Oss, Go Ahead Eagles, FC Volendam en RKC Waalwijk een teambuilder, een motivator en iemand met een realistische voetbalvisie. Het devies voor de komende maanden is duidelijk in Venlo: punten pakken, hoe dan ook.

Op één speelronde voor de winterstop staat VVV op de precaire zestiende positie. De club verbrak op 11 november de overeenkomst met trainer Robert Maaskant, destijds nog geen vijf maanden in dienst. Onder interim-trainer en clubman Jay Driessen wisten de Venlonaren zich de afgelopen weken weer wat te herpakken na een belabberde serie, al vormde de 1-2 nederlaag tegen PEC Zwolle zaterdag een nieuwe domper.

VVV wil Driessen, die De Koel afgelopen zomer verliet voor een kortstondig avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten, ook in het nieuwe jaar behouden. De voormalige middenvelder kan een meerjarig contract tekenen als assistent-trainer. Een aanstelling als hoofdtrainer is geen optie, aangezien Driessen niet over de benodigde papieren beschikt. De bedoeling is dat hij onder De Koning een belangrijke rol in de staf zal vervullen, zoals eerder onder hoofdtrainer Maurice Steijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.