VVV kan het ook zonder Giakoumakis: basisdebutant grijpt kans in bekerduel

Reacties

VVV-Venlo heeft donderdagavond als laatste club de kwartfinale van de strijd om de TOTO KNVB-beker bereikt. Zonder inbreng van Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis werd Go Ahead Eagles verslagen.

VVV kan het ook zonder Giakoumakis: basisdebutant grijpt kans in bekerduel
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

De Griekse topschutter kreeg rust van trainer Hans de Koning, die met VVV tegenover zijn voormalig werkgever stond. De Koning was trainer van de formatie uit Deventer toen VVV en Go Ahead voor het laatst tegenover elkaar stonden. In 2016 streden de clubs in de play-offs voor een plek in de Eredivisie, Go Ahead trok over twee duels aan het langste eind.

Zonder Giakoumakis voorin nam Aaron Bastiaans het voortouw bij de Eredivisionist, hij maakte tien minuten voor rust de enige treffer van de wedstrijd. De basisdebutant draaide zich knap vrij en schoot van afstand knap raak (zie video onder) voor wat een uur later de winnende treffer bleek. Het was de winnende treffer, omdat Jafar Arias vlak voor tijd zijn doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Uit de herhaling was geen heel duidelijke buitenspelsituatie waar te nemen en dus noemde VVV de beslissing discutabel. Het deed echter niets af aan het eindresultaat: VVV hield de voorsprong in handen.

Zodoende mag VVV zich voor het eerst sinds het seizoen 1995/96 in de kwartfinale van het Nederlandse bekertoernooi melden. Toentertijd was Roda JC Kerkrade in die ronde te sterk, VVV treft op 9, 10 of 11 februari Excelsior, Ajax, NEC of SC Heerenveen als tegenstander. Komende zaterdag wordt de loting verricht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.