VVV houdt Wildschut voorlopig weg uit Italiaanse handen

Hoewel Yanic Wildschut open staat voor een vertrek bij VVV-Venlo, zal de club niet zomaar aan een dergelijke stap meewerken. De Limburgers wezen al enkele Italiaanse clubs de deur.

VVV houdt Wildschut voorlopig weg uit Italiaanse handen

Afgelopen zomer stond de linksbuiten nog in de concrete belangstelling van SC Heerenveen, maar een verkoop ketste destijds af op de vraagprijs van 2,5 miljoen euro die de Limburgers bedongen.

Daarna begon Wildschut aan een tot nu toe teleurstellend seizoen. Hij kon zijn sterke spel van de voorgaande jaargang geen vervolg geven en raakte uiteindelijk zijn basisplaats kwijt. Vrijdag in de thuiswedstrijd tegen AZ (1-4 nederlaag) moest de jeugdinternational opnieuw genoegen nemen met een invalbeurt van een half uur.

Volgens algemeen directeur Hans Soentjens is er momenteel geen concrete interesse. 'Ja, de afgelopen weken hebben een paar Italiaanse clubs, uit de onderste regionen van de Serie A, naar hem geïnformeerd', aldus Soentjens afgelopen maandag, 'maar waar zij mee kwamen, was voor ons verre van interessant. Daar verwacht ik eigenlijk niks meer van.'

'Wij hebben nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten en geloven dat hij een belangrijke rol voor ons kan vervullen op weg naar lijfsbehoud', gaat Soentjens verder. 'Met het afketsen van zijn transfer in de afgelopen zomer heeft hij lang moeite gehad, kunnen we achteraf wel stellen. Maar hij komt er weer aan. Yanic heeft het nog altijd naar zijn zin bij VVV en viel ook weer goed in tegen AZ.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen