VVV hoopt met jeugdinternational AEK op nieuw Grieks succesverhaal

Reacties

Twee jaar na het vertrek van Georgios Giakoumakis heeft VVV-Venlo opnieuw een Griekse spits aangetrokken. Jeugdinternational Michalis Kosidis komt op huurbasis over van AEK Athene.

VVV hoopt met jeugdinternational AEK op nieuw Grieks succesverhaal
© Pro Shots

En inderdaad, dat is de club van wie de Venlonaren drie jaar geleden ook Giakoumakis overnamen. Zijn komst bleek uiteindelijk een schot in de roos. De Griek werd met 26 goals topscorer van de Eredivisie, maar het was niet genoeg om degradatie te voorkomen. Wel leverde het VVV een fraaie transfersom op. Celtic telde zo'n tweeënhalf miljoen euro neer voor Giakoumakis, die inmiddels in de MLS actief is voor Atlanta United.

Of Kosidis ook zo'n sensatie zal worden in de Keuken Kampioen Divisie, valt nog te bezien. Technisch manager Marc van Hintum is evenwel lovend over zijn kwaliteiten. 'Michalis is een spits die met zijn leeftijd en mentaliteit perfect past in het gezochte profiel. Hij heeft lengte (1 meter 91, red.) en is sterk in de lucht. Daarmee kan hij als aanspeelpunt van waarde zijn voor het team en daarnaast denken we dat hij ons ook voetballend kan helpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 21-jarige Kosidis maakte afgelopen seizoen zijn eerste goal voor AEK, maar een doorbraak in de hoofdmacht van de Griekse topclub zat er tot nu toe niet in. 'Ik wilde graag hierheen komen, omdat ik vanaf het eerste moment voelde dat de club veel vertrouwen in me heeft en me graag wil huren', vertelt hij op de VVV-site. 'Ik ben blij dat ik in Venlo ben en voel me vereerd om deel uit te mogen maken van deze grote club met een rijke historie.'

Als Kosidis net zo makkelijk scoort als Giakoumakis, zal hij zeker onderdeel worden van de geschiedenis van VVV. Zijn andere Griekse voorgangers waren echter minder succesvol. Zo kwamen de broers Anastasios en Christos Donis gezamenlijk tot welgeteld een treffer. Sven Braken was de afgelopen twee seizoenen met 27 goals voor VVV een stuk succesvoller. Kosidis moet de naar KSK Deinze vertrokken Limburger opvolgen in de spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.