VVV-Venlo heeft zaterdag op de valreep gewonnen van Telstar. De club uit Velsen-Zuid was met tien man dicht bij het eerste punt van het seizoen, maar bleef door een late Limburgse dreun uiteindelijk met lege handen achter.

Telstar
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Telstar had de eerste vier wedstrijden verloren en stond dus op een treurig aantal van nul punten. Trainer Mike Snoei wilde dan ook iets anders zien van zijn ploeg. Wat dat betreft was de start van zijn team uitstekend. Al na een kwartier opende Jayden Turfkruier de score. Telstar kwam kort daarna goed weg doordat een doelpunt na een blunder van keeper Joey Houweling werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin Zakaria Eddahchouri de paal raakte namens Telstar, zocht VVV na rust de aanval. Uit een counter hoopt de thuisploeg op een penalty nadat Quinten van den Heerik werd gevloerd, maar de scheidsrechter oordeelde dat het een vrije trap moest zijn en geen strafschop. Vervolgens knokte VVV zich terug en dat begon bij invaller Pepijn Doesburg, die op aangeven van Martijn Berden de stand gelijk trok.

Daarna ging het helemaal mis voor Telstar, terwijl de wedstrijd ook nog even werd gestaakt vanwege een beker die op het veld was beland. Kaandorp pakte in korte tijd twee keer de gele kaart en moest daardoor met rood van het veld. Met tien man hield Telstar vooral tegen en dat leek te lukken, maar het punt verdween als sneeuw voor de zon in de laatste minuut van de extra tijd. Keeper Houweling tastte mis bij een lage pass en bij de tweede paal tikte Berden binnen voor 1-2. Daardoor greep VVV voorlopig de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade zakt naar plek twee en komt later op de zaterdag in actie tegen NAC Breda.

Sportief gezien gaat het goed met VVV, maar in financieel opzicht staat de club er slecht voor: