VVV begint met remise, Dordrecht wint met tien man

VVV-Venlo heeft in Eindhoven genoegen moeten nemen met een punt. Fortuna Sittard was als enige Limburgse ploeg goed voor drie punten.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 0-0VVV-Venlo heeft bij de hernieuwde kennismaking met de Eerste Divisie genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. De Limburgse ploeg, die vorig jaar via de play-offs degradeerde uit de Eredivisie, liet vooral in de tweede helft de kansen onbenut.

De remise was een logisch resultaat gezien de mogelijkheden die FC Eindhoven voor rust liet liggen. Onder anderen Anthony van den Hurk had verzuimd de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong op voorsprong te zetten.

FC Dordrecht – MVV Maastricht 2-1Met tien man heeft FC Dordrecht de drie punten gepakt bij de start van het seizoen. MVV Maastricht kon de snelle openingstreffer van Jeffry Fortes ongedaan maken. Tom Van Hyfte maakte na een half uur de 1-1.

Na de directe rode kaart voor Marvin Peersman na een overtreding op Antonio Stankov leek de weg naar een zege voor MVV vrij. Maar de ploeg van trainer Tiny Ruijs slaagde er niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. Sterker nog, op de 2-1 van ADO-huurling Giovanni Korte bleven de Limburgers een antwoord schuldig.

Fortuna Sittard – De Graafschap 2-0Fortuna Sittard is het seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Wil Boessen pakte de drie punten ten koste van De Graafschap met dank aan Abdelaziz Khalouta. De Marokkaanse aanvaller opende in de 69ste minuut op aangeven van Gevaro Nepomuceno de score. Een offensief van De Graafschap werd in de kiem gesmoord door een eigen doelpunt van Vlatko Lazic, die een voorzet van Jordie Briels in zijn eigen doel werkte.

Excelsior – Helmond Sport 2-2 Jon Dahl Tomasson heeft zijn officiële debuut als trainer van Excelsior zien eindigen in een gelijkspel. De Deense oud-international zag zijn ploeg via Lars Hutten nog wel op voorsprong komen, maar zocht na 45 minuten met een achterstand de kleedkamer op.

Helmond Sport, dat voor rust via Serhat Koç en Dave Nieskens tot scoren was gekomen, moest in de tweede helft de 2-2 van Jeff Stans toestaan. Excelsior ging na de gelijkmaker voor de zege, maar dat bleek tevergeefs. Invaller Rangelo Janga was met een kopbal het dichtst bij de 3-2 geweest.