VVCS: 'Straffen Kramer en Vaessen bespottelijk'

Reacties

Spelersvakbond VVCS heeft geen goed woord over voor de straffen die de KNVB heeft opgelegd aan Michiel Kramer en Etienne Vaessen. Beide spelers kregen duizend euro boete en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd naar aanleiding van hun kritische uitlatingen na PSV - RKC Waalwijk.

VVCS: 'Straffen Kramer en Vaessen bespottelijk'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in blessuretijd een discutabele strafschop. Direct na afloop van de wedstrijd verschenen de spelers nog vol adrenaline voor de camera. Kramer had het over een topclubpenalty en Vaessen zei dat hij de scheidsrechter en de VAR drie weken zou schorsen.

'De VVCS vindt de straffen bespottelijk', zegt vakbondsdirecteur Louis Everard in een reactie. 'In Nederland kennen wij het grondrecht van vrije meningsuiting. Dat kan alleen bij wet in formele zin worden beperkt. Dus zeker niet door de KNVB, zoals nu de facto gebeurt.'

'En let op', vervolgt Everard, 'zowel onze minister-president als minister van Justitie en Veiligheid heeft eerder al openlijk — ons inziens terecht — gezegd dat niemand het recht heeft om niet beledigd te worden.'

Kramer, Vaessen en RKC Waalwijk accepteerden het strafvoorstel van de aanklager. Ze hadden de kwestie kunnen laten behandelen door de tuchtcommissie, maar kozen ervoor om daar geen energie in te steken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.