Vuurpijl Alexander-Arnold absolute hoogtepunt bij prima zege Liverpool

Reacties

Liverpool heeft donderdagavond alweer zijn achtste overwinning op rij geboekt. The Reds waren ondanks een valse start te sterk voor Newcastle United. Hoogtepunt was het schitterende doelpunt van Trent Alexander-Arnold.

Vuurpijl Alexander-Arnold absolute hoogtepunt bij prima zege Liverpool
© imago
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Manager Jürgen Klopp kreeg in aanloop naar het duel met Newcastle slecht nieuws over drie spelers uit zijn selectie: Virgil van Dijk, Fabinho en Curtis Jones legden een positieve coronatest af en zijn in zelfisolatie. Ibrahima Konaté en Alex Oxlade-Chamberlain stonden zodoende aan de aftrap op Anfield.

Aan de hand van de in bloedvorm verkerende Mohamed Salah nam Liverpool al vroeg het heft in handen. Hij bood Diogo Jota een kans met een vernuftig hakballetje. Tot ieders verbazing viel de openingstreffer echter aan de andere kant. Een voorzet van Ryan Fraser werd door Thiago Alcantara niet lekker verwerkt. Jonjo Shelvey kon daardoor van grote afstand uithalen. Alisson Becker schatte de bal verkeerd in en zag hem zo binnenvallen: 0-1.

Even mocht het worstelende Newcastle zo dromen van een grote stunt. Maar binnen twintig minuten had Liverpool alweer orde op zaken gesteld. De gelijkmaker kwam van Jota, die in twee instanties scoorde uit een voorzet van Sadio Mané. Het was een curieus doelpunt, aangezien Isaac Hayden met pijn op de grond lag, maar dat kwam door een botsing met een ploeggenoot. Salah maakte er snel daarna al 2-1 van.

Liverpool was in het resterende uur sterker, maar Martin Dubravka hield zijn doel met enkele knappe reddingen schoon. Een kwartier voor tijd veerde Anfield op, toen Roberto Firmino en Naby Keïta hun rentree maakten. Dat ging overigens ten koste van onder anderen Salah, die overduidelijk niet blij was met zijn wissel.

Het slotakkoord en hoogtepunt van de wedstrijd kwam vijf minuten voor tijd. Alexander-Arnold kreeg de bal van Firmino en haalde van een meter of twintig verwoestend uit. Zijn schot verdween stijf in de kruising: 3-1. Liverpool profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.