Vrouwenvoetbal professionaliseert verder: KNVB zet volgende stap

Reacties

Goed nieuws voor het vrouwenvoetbal in Nederland. De Azerion Vrouwen Eredivisie, Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-Bekercompetitie voor vrouwen gaan verder onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal.

Vrouwenvoetbal professionaliseert verder: KNVB zet volgende stap
© Pro Shots

Tot voor kort viel de verantwoordelijkheid voor de vrouwen nog onder de amateurs. Dat was om de stap naar een topcompetitie voor het vrouwenvoetbal in 2007 zo laagdrempelig mogelijk te laten zijn. Tijdens de bondsvergadering van woensdag is besloten dat te wijzigen. De besluitvorming verschuift nu van de ledenraad naar de algemene vergadering betaald voetbal en daarmee naar de BVO's.

Onafhankelijk onderzoek toonde eerder al aan dat de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie van ons land met een deelnemersveld van twaalf clubs de meest ideale vorm bereikt. De Azerion Vrouwen Eredivisie bestaat nu nog uit elf clubs, maar zal met ingang van volgend seizoen bestaan uit twaalf deelnemers. FC Utrecht is een van de clubs die overweegt toe te treden.

Bondsvoorzitter en lintjes
De KNVB had nog meer nieuws in petto. Just Spee is herkozen als bondsvoorzitter van de KNVB en blijft de komende drie jaar aan de voetbalbond verbonden. Voor Jan Reker (voormalig speler, trainer en bestuurder) en Frans Vermeij (ex-scheidsrechter) was er een eervolle onderscheiding. Het tweetal kreeg vanwege hun verdiensten voor het Nederlands voetbal het bondsridderschap. Dat is de op een na hoogste onderscheiding die de KNVB kent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.