Neymar geïnspireerd door Bob Marley, Carroll kende Suárez niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Neymar geïnspireerd door Bob Marley, Carroll kende Suárez niet

• Neymar doet van zich spreken in het oog van de storm. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain, wiens transfersaga zijn einde nadert, ziet in een citaat van Bob Marley een boodschap aan zijn critici: 'Het probleem is dat je gehaat wordt wanneer je oprecht bent en geliefd bent als je nep bent.'

Toekomst Neymar: 'Barcelona is gek als ze hem halen'

• Overzees moeten ze wennen aan de VAR, die zijn introductie heeft gedaan in de Premier League. Mohamed Salah is net als vele anderen geen liefhebber, omdat de technologie een deel van de charme van het voetbal wegneemt. Maar de aanvaller van Liverpool ziet wel voordelen voor hemzelf: 'Ik zal meer penalty's krijgen, dat zul je zien', beweert de Egyptenaar tegen Goal.com. Vorig seizoen was Salah meermaals onderwerp van gesprek omdat hij na licht contact met een tegenstander naar de grond ging en zo een strafschop verdiende.

• Velen dromen ervan: spelen op Anfield met grote namen. ​Andy Carroll deed dat vast ook, maar de spits ​​​​​​moest in 2011 op Google opzoeken wie zijn medespelers waren toen hij als duurste Brit ooit (41 miljoen euro) overkwam van Newcastle United. 'Dat is slecht, want het zijn spelers van Liverpool. Maar het is niet resepctloos. Toen ik in Newcastle woonde, ging ik naar huis, rotzooien met mijn maten, voetballen, op stap, wat dan ook, maar voetbal keek ik nooit, dus ik kende weinig spelers. Toen ik in de helikopter naar Liverpool zat, dacht ik: Ik ken Stevie G, ik ken Carragher. Maar wie nog meer? Ik keek letterlijk geen voetbal, dus ik wist het niet', aldus de bij Newcastle United teruggekeerde Carroll op de clubsite.

Manager Kenny Dalglish verwelkomde in 2011 op Deadline Day naast Carroll ook Luis Suárez, die overkwam van Ajax.
Manager Kenny Dalglish verwelkomde in 2011 op Deadline Day naast Carroll ook Luis Suárez, die overkwam van Ajax.

Georginio Wijnaldum deed uit de doeken hoe Jürgen Klopp ter motivatie voor de Champions League-finale van 2018 zijn Cristiano Ronaldo-onderbroek á la de Portugees extra omhoogtrok. Het moest het ijs breken. De Duitse Liverpool-manager deed maandag zijn verhaal over deze motivatietruc. 'Het klopt inderdaad, maar ik droeg niet alleen die onderbroek. Iedereen die weet hoe mijn lichaam eruit ziet zal ook denken: godzijdank', zei Klopp op een sportgala. De Duitser heeft er geen moeite mee dat Wijnaldum het geheim heeft verklapt. 'Het zijn inmiddels oude koeien, om het maar zo te zeggen.'

• SC Heerenveen roept in herinnering hoe een kwart eeuw geleden het Abe Lenstra Stadion werd geopend door toenmalig kroonprins Willem-Alexander. ' 'Het was een enorme sprong voorwaarts', vertelt toenmalig voorzitter Riemer van der Velde op de clubsite.

• Al eerder was er de tip de amaibele Vitesse-trainer Leonid Slutsky te volgen op zijn Instagram-account. 

• Een buitenlands avontuur brengt nieuwe ervaringen met zich mee. Voor Pirmin Schwegler was het een angstaanjagende ervaring. 'We kwamen terug van de training en pakten onze tassen met onze schoenen uit. Toen kwam er plotseling een spin tevoorschijn. De Australiërs zeiden me direct dat dit soort spinnen zeer giftig is. Als die je bijt en je niet binnen twintig minuten bij een arts bent, dan sterf je', vertelde de Zwitser tegen Blick over zijn ervaringen in Sydney.

• The New Saints uit Wales brak in december 2016 het record van Ajax, dat 44 jaar eerder 26 duels op het hoogste niveau op rij won. Nu dreigt Corinthians TNS naar de kroon te steken, de vrouwen welteverstaan. Want de Braziliaanse vrouwen boekten ten koste van Ferroviaria de 27ste zege op rij. Een succes woensdag tegen São José is goed voor een nieuw wereldrecord.

Wayne Rooney is klaar met de arbitrage in de MLS, zo maakte hij in woord en gebaar duidelijk na zijn wissel bij DC United. Voor de Engelse oud-international, die na het Amerikaanse seizoen aansluit bij Phillip Cocu's Derby County, is de maat vol. 'Ik vraag alleen maar wat meer bescherming. Het zou mooi zijn als Howard Webb (algemeen directeur van de internationale scheidsrechterorganisatie en voormalig toparbiter, red.) naar het trainingscomplex zou komen en we het met hem erover kunnen hebben.'

'Laatst ben ik nog geweest bij de reünie van Feyenoord. Sjaak Troost sloeg me drie keer op m'n schouder en zei: "Ik ga je van de week bellen, maar dan moet je wel komen. Ik heb je nummer en ga je bellen." In een maand of twee is het beltegoed blijkbaar zo duur geworden. Waarom zeg je dat dan? Daar erger ik me aan. Zeg niets of kom het gewoon na.'
• Willem van Hanegem vertelt bij Radio Veronica waarom hij geen trek heeft als adviseur aan de slag te gaan bij Feyenoord. De niet ingeloste belofte van interim-directeur Sjaak Troost.

• Het was een uitermate fraaie aanval op weg naar de goal in Enschede die in Waalwijk deed denken aan het zo geprezen tika taka-spel van Barcelona. En dus bracht RKC via Twitter de aanvalsopzet bij de Catalaanse grootmacht onder de aandacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.