Vrouwelijke Klassieker in Arena verpulvert bezoekersrecord

De eerste Klassieker tussen de Ajax Vrouwen en de Feyenoord Vrouwen die in de Johan Cruijff Arena werd gespeeld heeft zaterdag wel een bezoekersrecord, maar geen winnaar opgeleverd: 1-1.

Normaal gesproken speelt Ajax Vrouwen haar thuiswedstrijden op trainingscomplex De Toekomst, maar voor de wedstrijd van zaterdag was de Arena het decor. Voor het duel met Feyenoord werden in totaal 33.742 kaarten verkocht. Dat is een verpulvering van het toeschouwersrecord bij een wedstrijd in de Eredivisie: vorig jaar kwamen er voor Feyenoord-Ajax 14.168 bezoekers naar De Kuip.

De fans in de Arena zagen een doelpuntloze eerste helft, waarna Feyenoord kort na rust met meer geluk dan wijsheid op voorsprong kwam. Maxime Bennink werkte de bal zonder dat zij daar erg in had binnen uit een hoekschop. Het antwoord van Ajax volgde razendsnel, met een doeltreffend schot van Ashleigh Weerden, waarna de thuisploeg op zoek ging naar meer. Dat vond het echter niet.

Voor Ajax betekent het gelijkspel duur puntenverlies in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers staan tweede, met vijf punten minder dan het nog foutloze FC Twente. Feyenoord, dat de remise vierde als een zege, is een middenmoter in de Eredivisie.