Vrouw en kinderen waren Jans voor: 'Tickets naar Florence al geboekt'

Reacties

FC Twente-trainer Ron Jans wilde in aanloop naar de return tegen Cukaricki nog niets weten van een mogelijk tweeluik met Fiorentina. Ondertussen haalden zijn vrouw en kinderen de vliegtickets naar Florence vast in huis.

Vrouw en kinderen waren Jans voor: 'Tickets naar Florence al geboekt'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
4 - 1
Cukaricki Stankom
Cukaricki Stankom

Twente leek de play-offs voor de Conference League vooraf nauwelijks te kunnen ontlopen. De Tukkers boekten in Servië een 1-3 zege, maar Jans nam het zekere voor het onzekere en focuste zich volledig op de return. Na een valse start rekende Twente in eigen huis eenvoudig af met Cukaricki. Fiorentina vormt de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Conference League.

'Mijn vrouw en kinderen hadden al een vlucht en hotel in Florence geboekt', erkende Jans na afloop voor de camera van ESPN. Het gezin van de 63-jarige oefenmeester zat met de gedachten dus al bij de play-offs tegen Fiorentina, maar dat had volgens Jans louter financiële motieven. 'Anders betaal je meer of kun je geen vlucht meer boeken.'

Dessers
Nu Twente zeker is van een plek in de play-offs, kan de aandacht Europees gezien volledig op Fiorentina. Jans liet zich verleiden tot een kleine vooruitblik. 'Er gaan twee mensen van onze staf naar de wedstrijd tegen Cremonese. Ik hoop dat Dessers in de basis staat, dan kunnen we die ook nog even zien. Maar we kijken ook wedstrijden van vorig seizoen terug om te zien waar hun kracht ligt. Het is denk ik een heel uitdagende tegenstander.'

Twente gaat donderdag eerst op bezoek in Stadio Artemio Franchi, een week later volgt de return in de Grolsch Veste. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Conference League. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.