Vrolijke Heitinga ziet wat moois ontstaan bij Ajax

Reacties

Na de pijnlijke uitschakeling in Europa valt er weer wat te lachen bij Ajax. De moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse werd in winst omgezet en ten koste van De Graafschap werd de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Trainer John Heitinga over zijn spelersgroep, de nieuwelingen en de toekomst.

Vrolijke Heitinga ziet wat moois ontstaan bij Ajax
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
0 - 3
Ajax
Ajax

Er was geen persmoment na de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax, maar in de catacomben kreeg de pers alsnog de gelegenheid om te praten met de winnende coach. 'Op dit soort bekeravonden moet je het echt zelf doen', constateerde Heitinga. 'Je kunt alleen maar alles verliezen.'

Dat deed Ajax dus niet en in de eerste helft keek Heitinga op momenten met een glimlach toe. 'In de eerste helft zag ik een paar geweldige aanvallen waar ik vrolijk van werd. Je ziet ook dat de diepte wordt gezocht achter de laatste linie. Dat heb je nodig om ruimte te creëren', analyseerde de Ajax-coach.

Toch was het lang niet altijd even goed wat Ajax liet zien in Doetinchem. 'Zeker in de tweede helft was er een fase waarin we onzorgvuldig waren aan de bal. In de tweede helft zie je ook bij een aantal spelers die niet altijd negentig minuten spelen wat vermoeidheid.' Een van die spelers was de zestienjarige Jorrel Hato, die zijn eerste basisplaats kreeg.

'Hij is een jongen die in evenwicht is', beschreef Heitinga de verdediger. 'Hij is een slimme speler, die ook links centraal kan spelen. Dat is misschien nog wel zijn beste positie. Hij is constant met zijn ontwikkeling bezig.' De potentie is absoluut aanwezig volgens Heitinga. 'Zestien jaar… Ik heb in het verleden gewerkt met Timber en De Ligt. Dit is ook een jongen die zich niet snel gek laat maken. Leeftijd is maar een getalletje hè.'

Heitinga praatte voor en na de wedstrijd veel over de eindsprint die eraan komt. Ajax is nog op twee vlakken actief. 'We zijn niet in de problemen gekomen', vond Heitinga. 'Het belangrijke is dat het vertrouwen terugkomt. Deze groep kan heel slecht tegen z'n verlies, er ontstaat wat moois in de groep.'

Ajax speelt zondag de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen NEC en treft daarna SC Heerenveen. Na het duel in Friesland volgt de absolute kraker tegen huidig koploper Feyenoord. Ajax ontvangt de Rotterdammers op 19 maart in de Johan Cruijff Arena. Feyenoord drong net als Ajax door tot de halve eindstrijd van het Nederlandse bekertoernooi, de twee clubs kunnen zaterdagavond aan elkaar gekoppeld worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.