Vroege rode kaart Buffon cruciaal bij verliezend Juve

Juventus heeft op bezoek bij laagvlieger Lecce duur puntenverlies opgelopen. Doelman Gianluigi Buffon kreeg al vroeg in het duel een rode kaart voorgehouden.

De ervaren sluitpost kon al na goed tien minuten inrukken na het vloeren van een doorgebroken tegenstander. Daar ging slap ingrijpen van de Braziliaan Felipe Melo aan vooraf. Trainer Luigi Del Neri wisselde vervolgens Miloš Krasić en bracht met Marco Storari een doelman in het veld.

Met tien man ging de Oude Dame haar ondergang tegemoet. Na ruim een half uur spelen zette de Algerijn Djamel Mesbah de thuisploeg op voorsprong. Meteen na rust verdubbelde Andrea Bertolacci de voorsprong en stond Juve voor een onmogelijke opgave. In de 2-0 stand kwam geen verandering meer.

Voor Juventus was het de zevende seizoensnederlaag. De ploeg blijft staan op plaats zes met 41 punten uit 26 wedstrijden. Foto: VI Images