Vitesse blijft maar punten pakken in de Eredivisie en heeft zondag ook het nog zegeloze FC Emmen aan de kant gezet. Zelfs een vroege rode kaart voor Riechedly Bazoer bleek geen probleem voor de ploeg van Thomas Letsch.

3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Bazoer, die dit seizoen in zijn rol als verdediger wordt bedolven onder de complimenten, moest tegen Emmen al binnen een halfuur vertrekken. Hij kwam met een hoog been in op Sergio Peña en leek te ontsnappen met geel, maar de VAR stak daar een stokje voor. Zo moest Vitesse al snel met een man minder verder, maar Emmen wist niet van die situatie te profiteren.

Op het moment dat Bazoer naar de kant werd gestuurd stond Vitesse al op een 2-0 voorsprong. De thuisploeg startte geweldig en na een afgekeurde treffer van Armando Broja opende Oussama Tannane (terug van een schorsing en een coronabesmetting) in de negende minuut uit een strafschop de score. Na een fraaie individuele actie verdubbelde de Vitesse-smaakmaker een kwartier later ook de marge.

Vitesse raakte kort na de tweede goal van Tannane dus Bazoer kwijt, maar van paniek was geen sprake. Sterker nog: vlak voor rust werd het zelfs 3-0, via Loïs Openda. De aanvaller werd met een slim passje weggestuurd door Thomas Bruns en drukte af. Een onthutsend zwak Emmen stelde hier voor rust niets tegenover.

In de tweede helft kwamen de bezoekers wat beter voor de dag. Een intikker van Michael de Leeuw bracht wat Drentse hoop terug (3-1) en invaller Luciano Carty miste even later een grote kans op de aansluitingstreffer. Verder kwam Emmen niet, waardoor Vitesse nu zeven van de eerste acht wedstrijden heeft gewonnen. De Arnhemmers hebben daarmee evenveel punten als koploper Ajax.