Vrije val Watford houdt aan na kunststukje Maddison

Watford zakt verder weg in de Premier League na de verrassend goede start van het seizoen. De nederlaag van zaterdag bij Leicester City was de derde in de laatste vier wedstrijden. Terence Kongolo gaf met Huddersfield Town een zege op het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper weg.

Leicester City
2 - 0
Watford
Watford

Watford was nog niet zo lang geleden een van de verrassingen in de Premier League, maar staat inmiddels met beide benen op de grond. Overwinningen op Wolverhampton Wanderers en Huddersfield Town in oktober boden de club weer hoop, maar sindsdien wacht de formatie van manager Javi Gracia weer op een zege. De Spanjaard tekende eerder deze week nog een nieuw contract tot medio 2023 met een optie voor nog drie jaar.

De bezoekers hielpen Leicester na een kwartier in het zadel toen keeper Ben Foster Jamie Vardy vloerde. De bal ging op de stip en Vardy benutte het buitenkansje zelf. De 2-0 liet daarna niet lang op zich wachten en was een prachtige treffer van James Maddison. De middenvelder nam een sublieme dieptepass van Marc Albrighton aan, hield de bal tussen twee verdedigers in in de lucht en vuurde hard raak. Watford kreeg het vervolgens niet voor elkaar om de aansluitingstreffer te maken, waardoor de zege voor Leicester niet meer in gevaar kwam. Watford eindigde de wedstrijd ook nog met tien man. Étienne Capoue kreeg in de slotfase een directe rode kaart.

Huddersfield Town
1 - 2
Brighton & Hove Albion

De confrontatie tussen Kongolo en Pröpper - Jürgen Locadia zat op de bank - leek voor Huddersfield de goede kant op te vallen. Voormalig PSV'er Mathias 'Zanka' Jørgensen kopte al in de eerste minuut raak, maar daarna ging het mis. Spits Steve Mounié kreeg na een half uur een directe rode kaart vanwege een trap tegen Yves Bissouma. Huddersfield zorgde daarna nauwelijks nog voor gevaar en de bezoekers kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte. Shane Duffy zorgde na een korte corner voor 1-1 uit een voorzet van Solomon March.

De tweede helft was voor Brighton, dat binnen twee minuten al bijna op 1-2 kwam via Bissouma. Keeper Jonas Lössl keerde de poging, maar moest later toch vissen. Opnieuw was March de aangever en deze keer kopte Florin Andone de bal tegen de touwen. Daarmee was de eindstand bereikt.

Crystal Palace
2 - 0
Burnley
Burnley

Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis, won voor het eerst sinds 15 september een wedstrijd in de Premier League. Burnley maakte geen schijn van kans, hoewel de uitslag misschien anders deed vermoeden. Palace had in totaal 29 doelpogingen tegenover slechts vier van Burnley.

James McArthur zorgde voor 1-0. Hij verraste Burnley-doelman Joe Hart met een voorzet vanaf rechts die uiteindelijk in het doel belandde. Max Meyer leek er nog aan te zitten, maar de treffer kwam op naam van McArthur. Daarna kreeg Palace veel kansen op meer, maar het bleef bij slechts 2-0. Andros Townsend zorgde nog wel voor de mooiste goal van de middag door de bal aan de rechterflank aan te nemen, naar binnen te draaien en de bal hard in de kruising te schieten.

Newcastle United
0 - 3
West Ham United

Newcastle United maakte na drie overwinningen op rij een pas op de plaats tegen West Ham United, dat aan de hand van Javier Hernández de zege naar zich toetrok. De Mexicaanse aanvaller opende in de eerste helft de score door uit een voorzet van Robert Snodgrass de bal binnen te tikken. Na rust stuurde collega-aanvaller Marko Arnautovic Hernández weg. De spits was de defensie van Newcastle te snel af en schoot koeltjes raak. Het slotakkoord was aan Felipe Anderson, die er in de slotfase 0-3 van maakte.