Vrije val eindigt met vrijdagvoetbal: de ineenstorting van Willem II

Reacties

Willem II heeft zijn tweede dramatische Eredivisie-seizoen op rij moeten bekopen met degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Zondag verdween de laatste hoop, een zege op FC Utrecht ten spijt.

Vrije val eindigt met vrijdagvoetbal: de ineenstorting van Willem II
© Pro Shots
Willem II
Willem II
3 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

'PSV heeft zaterdag in Tilburg zijn tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. Willem II deed de Eindhovenaren pijn en mag zich daardoor in ieder geval even gedeeld koploper van de Eredivisie noemen.'

Aldus meldde VI op 25 september na de sensationele 2-1 overwinning van Willem II op PSV. De Tricolores zakten dat weekeinde door een zege van Ajax naar de tweede plaats en stonden qua verliespunten zelfs derde, maar dat deed natuurlijk niets af aan de jubelstemming in Tilburg.

Daarna werd echter een extreem zwakke serie ingezet: tot de winterstop veroverde Willem II nog maar twee punten, waardoor het als veertiende overwinterde. Toen de resultaten ook daarna dramatisch bleven, werd afscheid genomen van Fred Grim. Met Kevin Hofland aan het roer verbeterden de resultaten, maar het was te laat om de vrije val te stuiten.

Zo moet Willem II na acht seizoenen weer een stapje terugdoen. De beste resultaten werden neergezet in de periode 2018-2020, toen de (verloren) KNVB-bekerfinale werd bereikt en beslag werd gelegd op de vijfde plaats (in het coronaseizoen). Daarna ging het in rap tempo minder met de ploeg uit Noord-Brabant.

Vorig seizoen werd degradatie nog ontlopen na de entree van troubleshooter Zeljko Petrovic, maar een dergelijke escape zat er deze keer niet in.

Seizoensverloop Willem II:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.