Vrije trappen Ronaldo brengen Real langs Villarreal

Real Madrid heeft het uitduel met nummer vier Villarreal met 3-1 gewonnen. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 51, waarvan 38 in de Spaanse competitie.

Voor beide teams stond er vooraf, buiten prestige en de wedstrijdpremie, weinig op het spel. Real Madrid wist al dat het geen kampioen meer kon worden en de achterstand van nummer drie Valencia was met negentien punten ruim voldoende om de tweede plaats niet meer te verliezen. Villarreal staat vierde en kon hooguit een plaatsje klimmen, maar dan moesten er rare dingen gebeuren. Het ticket voor deelname aan de voorronde van de Champions League was reeds op zak.

Na een rustige openingsfase was het Villarreal dat voor het eerst serieus gevaar stichtte. Na een kwartier was Giuseppe Rossi Iker Casillas al voorbij, maar de Real-goalie zag tot zijn opluchting Pepe redding brengen op spectaculaire manier. Kort daarop was Real voor het eerst gevaarlijk en was het gelijk raak. Marcelo, die op het middenveld speelde, werd weggestuurd door Kaká en rondde af met een prachtige lob.

Villarreal probeerde snel orde op zaken te stellen maar Rossi knalde in kansrijke positie over. In de 22ste minuut kwam Real echter al op 2-0. Cristiano Ronaldo schoot een vrije trap met veel gevoel raak. De uitbreiding van de achterstand werkte de rest van het eerste bedrijf verlammend op Villarreal dat Real alle ruimte en tijd gaf om rustig te combineren. De Koninklijke wist het overwicht echter niet uit te drukken in nog meer goals.

Dat was niet handig omdat vijf minuten na de hervatting Villarreal plots weer aansluiting vond. Rechtsback Mario vond de achterlijn en legde goed terug op Cani die van dichtbij voor de 2-1 zorgde. Waar Villarreal in de eerste helft het noorden kwijt was, had het nu het kompas stevig in handen en voerde de druk op het Real-doel behoorlijk op.

Doordat de gelijkmaker uitbleef, sloop er echter ook wat frustratie in de ploeg. Enkele pittige overtredingen werden uitgedeeld en Cani mocht niet klagen dat hij geen rood kreeg toen hij bij een niet gekregen hoekschop de assistent-scheidsrechter wel heel erg fel belaagde. Het haalde wel de angel uit de aanvallende intenties van de bezoekers en Real kreeg weer vat op de wedstrijd.

In de blessuretijd besliste Ronaldo het duel definitief in het voordeel van Real door de 3-1 te maken. De Portugees deed dit wederom via een prachtig ingeschoten vrije trap. Door de nederlaag kan Villarreal geen aanspraak meer maken op de derde plaats in de Primera División.

Overige uitslagenUD Almería-Real Mallorca 3-1Getafe-Osasuna 2-0Sevilla-Real Sociedad 3-1Real Zaragoza-Espanyol 1-0Valencia-Levante 0-0Athletic de Bilbao-Málaga 1-1Sporting Gijón-Racing Santander 2-1Atlético Madrid-Hércules Alicante 2-1 Foto: VI Images