Vrije trappen Moutinho helpen Portugal op weg naar ruime zege

Portugal heeft zaterdag in een oefeninterland tegen Cyprus vertrouwen getankt voor de drukke junimaand. Cyprus kwam er in het Estádio António Coimbra da Mota in Estoril niet aan te pas en droop met een 4-0 nederlaag af.

Portugal ging rusten met een 2-0 voorsprong dankzij twee rake vrije trappen van João Moutinho. De middenvelder van AS Monaco sloeg al in de derde minuut toe door de bal rechts naast doelman Antonis Georgallides te plaatsen. Vlak voor rust deed Moutinho aan zelfplagiaat door op bijna identieke wijze toe te slaan.

Na 63 minuten liet Luís Miguel Afonso Fernandes, beter bekend als Pizzi, de 3-0 aantekenen. De voor Nani ingevallen speler van Benfica tikte eenvoudig binnen op aangeven van André Silva. Twintig minuten voor tijd nam Silva zelf de 4-0 voor zijn rekening.

Vanzelfsprekend kon de Europees kampioen geen beroep doen op Cristiano Ronaldo, die zaterdagavond met Real Madrid andere dingen aan zijn hoofd heeft: de Champions League-finale tegen Juventus in Cardiff.

Portugal werkt toe naar de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland van vrijdag én de strijd om de Confederations Cup van later deze maand. Halverwege de WK-kwalificatie bezet de ploeg van bondscoach Fernando Santos de tweede plaats in Groep B van de Europese zone. Portugal staat op twaalf punten, drie minder dan lijstaanvoerder Zwitserland.